Den här supersnabba grova limpan har jag hämtat inspiration från Lindas Bakblogg som har recept på en ljus variant av denna som också är riktigt riktigt god
Deras grova, danska surdegsbröd var en riktig hit. Jag tror att de flesta av oss äter bröd någon gång per dag - om man inte är väldigt strikt och renlärig LCHF-are förstås
Igår anammade vi "meat free monday" och åt en middag bestående av inget minsdre än gratinerade levain-mackor med svampstuvning gjord på värmländska kantareller och Karl-Johansvamp
Strimla vitkålen tunt. Skala morot och lök. Riv moroten grovt och skär löken i tunna skivor. Lägg ner grönsakerna i en bunke och pressa ner saften från lime
Jag använde lingongrova och på brödet la jag kokt färskpotatis, stekt lök, ägg och matjesill. Till kvällsmaten för någon dag sedan gjorde jag matiga mackor med svenska smaker
De senaste dagarna har jag varit drabbad av en förkylning från helvetet och det har inte riktigt funnits energi över för några större ansträngningar i köket, det har fått bli mest mackor
Det här glutenfria, grova formbrödet är nog det maffigaste bröd jag någonsin bakat. Ja, det är faktiskt en ren och skär orgie i nyttigheter, och jag har knökat i alla möjliga godsaker som är bra för hälsan och välbefinnandet
Godaste mackorna. Nu har jag precis käkat upp de godaste frukostmackornà ever. 2 st grovasurdegsmackor, färskost med smak av pepparrot, tomatskiva, groddar och rödlök. Åh jag kan typ trycka i mig 2 mackor till
De senaste dagarna har jag varit drabbad av en förkylning från helvetet och det har inte riktigt funnits energi över för några större ansträngningar i köket, det har fått bli mest mackor
En hektisk eftermiddag har det varit, minst sagt, för frun i huset. Det blir oftast så på tisdagarna eftersom jag slutar jobba tidigt och därför passar på att göra allt som samlats på hög under veckan