Grova hålkakor recept

Grova hålkakor

Grova hålkakor

Häll det mesta av mjölet, salt, sirap, brödkryddor och till sist smöret i klickar i matberedarens skål
Hålkakor med potatis

Hålkakor med potatis

Ingredienser Portioner. 4 st 25 g färsk jäst 4 dl vatten ca 100 g kokt kall skalad potatis 1 tsk fänkål 1 1/2 tsk salt 1 msk honung 1 dl grovt rågmjöl ca 10 dl vetemjöl special (10 dl motsvarar ca 550 g) Lägg till i inköpslistan
Hålkakor

Hålkakor

Nu är det dax för Hela Sverige bakar, men under tiden jag kollar tänkte jag bjussa på ett gott recept på Hålkakor, fick fina betyg av min smakpanelen
Hålkaka (utan hål)

Hålkaka (utan hål)

4 hålkakor. 5 dl vatten. 50 gram jäst. 2 tsk krossad fänkål. 2 tsk malen anis. 1/2 dl rapsolja. 1/2 dl mörk sirap
Rågbullar eller hålkakor

Rågbullar eller hålkakor

Eller baka ut till hålkakor. Nagga hålkakorna innan de gräddas. Blanda havregryn och vatten i en kastrull och låt det koka under lock till en gröt ca 5 minuter (kan gå fortare)
Limpa med potatis o morötter...

Limpa med potatis o morötter...

Smula ner jästen i en degbunken. Värm vattnet till 37 grader. Häll vattnet över jästen och rör om så att den löser sig
Grova hålkakor

Grova hålkakor

Ugn. 225°. Häll det mesta av mjölet, salt, sirap, brödkryddor och till sist smöret i klickar i matberedarens skål
Hålkakor och körsbärssmoothie

Hålkakor och körsbärssmoothie

Hålkakor (4st). Hålkakor (4st). God morgon Sverige. En glad jag delar med mig av morgonens goda bröd. Jag gjorde även en körsbärssmoothie med marmeladen från igår

Grova rågkakor

Fiberrika, grova, saftiga och goda hålkakor. hålkakor. Grova. som mättar länge. Passar utmärkt till frukosten eller som mellis med
Baka, baka litet bröd

Baka, baka litet bröd

Hålkakor. 4 hålkakor. Mitt emellan två omgångar tvätt (jag har tvättstuga i huset bredvid) passade jag på att slänga ihop en bröddeg bara så där

Grova hålkakor med lingon

The post Grovahålkakor med lingon appeared first on Kryddburken. Nygräddade, härliga hålkakor. Hålkakor var bra länge sen jag bakade så igår efter att ha bläddrat i kokboken ”Vilt med Salming” och fastande på sida 107 så bestämde jag mig för att baka. 4 hålkakor på varje plåt. 4 hålkakor på varje plåt

Grova hålkakor

1.  Häll det mesta av mjölet, salt, sirap, brödkryddor och till sist smöret i klickar i matberedarens skål

Hålkaka

Dessa hålkakor är goda nybakade, frysta och upptinade eller till och med då de har legat någon dag i skafferiet

Minihamburgare med miniägg

Grova hamburgerbröd. Dom små hamburgerbröden är ”hålen” som jag tog ur från hålkakorna jag bakade igår, och äggen dom små söta på toppen är faktiskt vaktelägg, hur gulliga som helst och passande nu till påsk också

Mustiga rågkakor

1.  Häll grovt rågmjöl och det mesta av rågsikten i degbunken till köksmaskinen med degkrokarna monterade

Österbottniskt bondbröd

Arbeta upp degen och baka ut dem till 10-12 hålkakor. Smula jästen i en degbunke och rör ut den i litet av det ljumma vattnet