Grova fullkorn recept

Grovt bröd utan jäsning

Grovt bröd utan jäsning

Den här supersnabba grova limpan har jag hämtat inspiration från Lindas Bakblogg som har recept på en ljus variant av denna som också är riktigt riktigt god
Grova tekakor med havregryn och kruskakli

Grova tekakor med havregryn och kruskakli

5 dl mjölk 2 1/2 dl fullkorns havregryn 50g smör 2 msk honung 50g jäst 1/2 dl kruskakli Vetemjöl special Gör så här. 2 1/2 dl fullkorns havregryn
Grova rågfrallor med surdeg

Grova rågfrallor med surdeg

Grova rågfrallor. 650 gram vetemjöl special fullkorn. 650 gram vetemjöl special fullkorn. Härligt mättande rågfrallor som man kan jäsa i kylen under natten för att få nybakade frallor till frukost, min absoluta favorit när det gäller frallor
Grovt formbröd

Grovt formbröd

Ingredienser 50 g (1 pkt) Kronjäst för Matbröd, färsk 750 g (ca 7,5 dl) filmjölk 45 g (ca 1/2 dl) olivolja en skvätt att smörja brödformarna med 140 g (ca 1 dl) mörk sirap 60 g (ca 1/2 msk) salt 225 g (ca 2, 5 dl) solrosfrö lite till dekoration 70 g (ca 70 g) linfrö 45 g (ca 1/2 dl) vetekli (kan uteslutas) 1000 g (ca 16,5 dl)  dinkelmjöl fullkorn 60 g (ca 1 dl) vetemjöl till utbakningen
Grovt dinkelbröd med öl, honung & russin

Grovt dinkelbröd med öl, honung & russin

250g Dinkelmjöl, fullkorn. 250g Dinkelmjöl, fullkorn. Med lillgrabben i ena famnen och bakingredienserna i den andra ger jag mig på konststycket att få till ett frukostbröd
Grovt knäcke

Grovt knäcke

kärnvetemjöl fullkorn. Rör ihop mjöl, havregryn, solroskärnor, linfrö, sesamfrö och vatten i en bunke. Bred ut det över tre bakplåtspapper
Grova limpor

Grova limpor

Baka lite grova limpor idag, det blev två bröd då jag gräddade dessa i stora avlånga bakformar på 3 liter, eller om de är på 3,5 liter, har du inte så stora bakformar blir det nog lagom att dela degen i tre delar och grädda dom i 1,5 liters avlånga bakformar. 550 gram vetemjöl special fullkorn. 550 gram vetemjöl special fullkorn
Grova limpfrallor!

Grova limpfrallor!

Det är hur som helst ett ganska grovt bra med nötter och frön och beroende på vilket mjöl man väljer så kan man göra det så fullkornigt man vill
Ett typiskt inslag i ett australiensiskt bageri är olika bullar med matiga fyllningar. Och det är hur smart som helst! Det blir ett mättande mellanmål, en lätt lunch eller ett extravagant tillbehör till soppa eller sallad. Jag har omtolkat deras något vitare och fetare utbud till grova, fröiga snurror med härlig fyllning. Lite comfort-food känsla ...
Vegan Biriyani

Vegan Biriyani

2,5 dl basmatiris, antingen vitt eller fullkorn. 2,5 dl basmatiris, antingen vitt eller fullkorn. En underbar, smakrik (inte stark) indisk rätt som jag fullkomligt älskar
Nyttiga scones

Nyttiga scones

2 dl dinkel fullkorn. 1 dl dinkelmjöl fullkorn. 2 dl dinkel fullkorn. 1 dl dinkel fullkorn. 2 dl dinkel fullkorn. 1 dl dinkelmjöl fullkorn. 2 dl dinkel fullkorn. 1 dl dinkel fullkorn
Vegetarisk lasagne med keso

Vegetarisk lasagne med keso

12 lasagneplattor, fullkorn. 12 lasagneplattor, fullkorn. Jag är så nöjd. Igår kväll, då jag hade en stund över bestämde jag mig för att göra alla förberedelser inför min favoritlasagne
SALLAD MED COUSCOUS OCH HALLOUMI

SALLAD MED COUSCOUS OCH HALLOUMI

1 dl couscous, gärna fullkorn. 1 dl couscous, gärna fullkorn. God och matig sallad med couscous, grönkål och halloumi
Mörkt bröd med aprikoser

Mörkt bröd med aprikoser

5 dl dinkelmjöl av fullkorn. Blanda alla sorters mjöl med salt, bikarbonat, solrosfrön, och linfrön i en bunke
Het indisk gryta med chapati

Het indisk gryta med chapati

Skala lök, vitlök och ingefära och skär ner det i grova bitar. 1vetemjöl, gärna fullkorn. Skala potatis och sötpotatis och skär ner i grova bitar cirka 3x3 cm