Den här supersnabba grova limpan har jag hämtat inspiration från Lindas Bakblogg som har recept på en ljus variant av denna som också är riktigt riktigt god
Grova rågfrallor. 650 gram vetemjöl special fullkorn. 650 gram vetemjöl special fullkorn. Härligt mättande rågfrallor som man kan jäsa i kylen under natten för att få nybakade frallor till frukost, min absoluta favorit när det gäller frallor
Ingredienser 50 g (1 pkt) Kronjäst för Matbröd, färsk 750 g (ca 7,5 dl) filmjölk 45 g (ca 1/2 dl) olivolja en skvätt att smörja brödformarna med 140 g (ca 1 dl) mörk sirap 60 g (ca 1/2 msk) salt 225 g (ca 2, 5 dl) solrosfrö lite till dekoration 70 g (ca 70 g) linfrö 45 g (ca 1/2 dl) vetekli (kan uteslutas) 1000 g (ca 16,5 dl) dinkelmjöl fullkorn 60 g (ca 1 dl) vetemjöl till utbakningen
250g Dinkelmjöl, fullkorn. 250g Dinkelmjöl, fullkorn. Med lillgrabben i ena famnen och bakingredienserna i den andra ger jag mig på konststycket att få till ett frukostbröd
Baka lite grova limpor idag, det blev två bröd då jag gräddade dessa i stora avlånga bakformar på 3 liter, eller om de är på 3,5 liter, har du inte så stora bakformar blir det nog lagom att dela degen i tre delar och grädda dom i 1,5 liters avlånga bakformar. 550 gram vetemjöl special fullkorn. 550 gram vetemjöl special fullkorn
2,5 dl basmatiris, antingen vitt eller fullkorn. 2,5 dl basmatiris, antingen vitt eller fullkorn. En underbar, smakrik (inte stark) indisk rätt som jag fullkomligt älskar
12 lasagneplattor, fullkorn. 12 lasagneplattor, fullkorn. Jag är så nöjd. Igår kväll, då jag hade en stund över bestämde jag mig för att göra alla förberedelser inför min favoritlasagne
Skala lök, vitlök och ingefära och skär ner det i grova bitar. 1vetemjöl, gärna fullkorn. Skala potatis och sötpotatis och skär ner i grova bitar cirka 3x3 cm