Saras grova rågfrallor. För ett par år sedan så gick jag en “surdegskurs”. Det var ett endagarsevent där en riktig surdegsgubbe (förlåt entusiast) gick all in för att få oss adepter att bli lika frälsta som han var
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman mjölsorterna, sportgryn, linfrön och pumpakärnor. Bryt ner valnötterna, klipp aprikoserna i mindre bitar och ha i dem
Nytt favoritrecept på frukostbröd. Saftiga, goda, nyttiga och lättbakade rågrutor. Det här är en typ av bröd som jag har haft i bakhuvudet och tänkt på att ta fram recept på under ett par år faktiskt
Behöver fylla på förrådet med frukostbröd och gjorde därför lite grova frallor, älskar att ha nötter och frön i bröd och denna gång blandade jag ner lite solrosfrön,linfrön och pumpafrön, givetvis kan man byta ut dessa mot andra frön eller nötter
Det har blivit som en rutin nu att baka frukostbröd på helgen men jag måste skärpa mig och dutta i lite grövre mjöl, nötter och "kvitterfrön" men jag råkar ju älska det här brödet utan nyttigheter också
Ett utmärkt frukostbröd med lite gott pålägg på och du har en god start på dagen. Det här receptet kan jag inte göra anspråk på att mixat fram själv, det har snarare gått från mun till mun för att det är så bra
Gärna tillsammans med några goda ostar och kex eller på ett nybakat frukostbröd. . Fikon är ju hur gott som helst och för mig förknippat med tiden kring jul
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Koka sedan nudlar (snabbnudlar i buljongpulvret som hör till enligt receptet men jag tar vanliga nudlar och Renée Voltairebuljong) Ta upp nudlarna ur buljongen och fördela i skålar, koka upp den igen och lägg i en Romansallad skuren i grova bitar i buljongen