Grov rågkaka recept

Grova rågkakor

Grova rågkakor

Receptet ger dig fyra stycken grova rågkakor. grovt rågmjöl. 2 dl grovt rågmjöl. Ett grövre bröd som mättar gott och sitter som ett smäck vid frukostbordet
Grov Rågkaka

Grov Rågkaka

Smula sönder jästen i en bunke • Smält smöret, tillsätt mjölkenoch värm till 37° • Rör ut jästen i lite av degspadet • Tillsättresten av spadet tillsammans med salt, sirap, kummin,rågmjöl och vetemjöl • Arbeta ihop till en smidig deg och låtden jäsa övertäckt i cirka 30 minuter
Grov rågkaka med russin

Grov rågkaka med russin

  Ett utsökt rågbröd med russin, i praktiskt "portionsformat". Perfekt mellanmålsbröd tillsammans med ett matigt pålägg, eller som brytbröd till kvällen med en skål filmjölk
Grov rågkaka!

Grov rågkaka!

GrovRågkaka 8 st. GrovRågkaka 8 st. Bread is the new black, i alla fall i mitt kök. Brödinstresset har växt här så nu är det ganska mycket bröd i ugnen istället för kakor
Uppdaterat recept: Grova rågkakor

Uppdaterat recept: Grova rågkakor

Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Häll på filmjölken och värm till 37°C. Häll lite av degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp
Finska rågkakor

Finska rågkakor

3 dl grovt rågmjöl. 3 l grovt rågmjöl. Dag1. Ljumma filmjölken till 37grader. Rör ut jästen och rör ner rågmjölet
Mustiga rågkakor

Mustiga rågkakor

Knåda degen smidig på mjölat bakbord och dela den i lika stora delar, en per rågkaka. 275 g grovt rågmjöl. 275 g grovt rågmjöl
Runda rågkakor

Runda rågkakor

4 dl grovt rågmjöl. Smula jästen i en skål. Tillsätt vattnet och rör tills jästen lösts upp. Klicka i mjukt smör och tillsätt sirap, ättiksprit, salt, rågmjöl och det mesta av vetemjölet
Mustiga rågkakor

Mustiga rågkakor

Häll grovt rågmjöl och det mesta av rågsikten i degbunken till köksmaskinen med degkrokarna monterade
Finska rågkakor

Finska rågkakor

3 dl grovt rågmjöl. 6-7 dl grovt rågmjöl. 3 dl grovt rågmjöl. 6-7 dl grovt rågmjöl. Vi snubblade över början till detta recept i en veckotidning, och efter lite pyssel är vi nu mycket nöjda med resultatet, som ser ut som följer
Evas rågkakor

Evas rågkakor

salt, rågkross, hela linfrön, vetegroddar, kruskakli och grovt rågmjöl. 3 dl grovt rågmjöl. 1dl grovskurna fikon
Mustiga rågkakor

Mustiga rågkakor

Knåda degen smidig på mjölat bakbord och dela den i lika stora delar, en per rågkaka. 275 g Grovt rågmjöl
Rågkakor!

Rågkakor!

Grovrågkaka ca.   Grovrågkaka ca.    . Ja, vad säger man. Inte världsklass i alla fall. Nej de här blev lite torra faktiskt, det är ju alltid lika trist och särskilt när man jäst saker för det tar ju sån tid
Rågkakor eller rågbaguetter

Rågkakor eller rågbaguetter

1 1/2 dl grovt rågmjöl. Dag 1. Blanda alla dag 1. s ingredienser och koka till välling. Låt stå kvar i kastrullen och svälla över natten i rumstemperatur
Rågkakor

Rågkakor

Typ 2/3 grovt rågmjöl och 1/3 vetemjöl, lite jäst, vatten och salt. 2/3 grovt rågmjöl. Spontant ihopslängda rågkakor, inte så vackra, men goda