Receptet ger dig fyra stycken grova rågkakor. grovt rågmjöl. 2 dl grovt rågmjöl. Ett grövre bröd som mättar gott och sitter som ett smäck vid frukostbordet
Smula sönder jästen i en bunke • Smält smöret, tillsätt mjölkenoch värm till 37° • Rör ut jästen i lite av degspadet • Tillsättresten av spadet tillsammans med salt, sirap, kummin,rågmjöl och vetemjöl • Arbeta ihop till en smidig deg och låtden jäsa övertäckt i cirka 30 minuter
Ett utsökt rågbröd med russin, i praktiskt "portionsformat". Perfekt mellanmålsbröd tillsammans med ett matigt pålägg, eller som brytbröd till kvällen med en skål filmjölk
GrovRågkaka 8 st. GrovRågkaka 8 st. Bread is the new black, i alla fall i mitt kök. Brödinstresset har växt här så nu är det ganska mycket bröd i ugnen istället för kakor
Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Häll på filmjölken och värm till 37°C. Häll lite av degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp
4 dl grovt rågmjöl. Smula jästen i en skål. Tillsätt vattnet och rör tills jästen lösts upp. Klicka i mjukt smör och tillsätt sirap, ättiksprit, salt, rågmjöl och det mesta av vetemjölet
3 dl grovt rågmjöl. 6-7 dl grovt rågmjöl. 3 dl grovt rågmjöl. 6-7 dl grovt rågmjöl. Vi snubblade över början till detta recept i en veckotidning, och efter lite pyssel är vi nu mycket nöjda med resultatet, som ser ut som följer
Grovrågkaka ca. Grovrågkaka ca. . Ja, vad säger man. Inte världsklass i alla fall. Nej de här blev lite torra faktiskt, det är ju alltid lika trist och särskilt när man jäst saker för det tar ju sån tid
1 1/2 dl grovt rågmjöl. Dag 1. Blanda alla dag 1. s ingredienser och koka till välling. Låt stå kvar i kastrullen och svälla över natten i rumstemperatur