För det allra mesta brukar jag ju baka riktigt grovt och innehållsrikt, glutenfritt bröd. Jag tog ytterligare ca ½ dl, och kunde då t o m ta upp degen på bakbordet och forma till en limpa
3 dl blötlagda och grovt hackade valnötter. Forma en limpa med fuktade händer och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 min. 3 dl blötlagda och grovt hackade valnötter
Dags att baka glutenfritt bröd här hemma och den här gången fick det bli den goda Waxholmslimpan eftersom jag hade mycket filmjölk hemma som snart går ut
Receptet med mjölmixen på scones, frallor och en limpa finns här. Glutenfria fullkornsscones med valnötter och russin till helgfrukost… Det här är riktigt rustika fiberscones
Grovtglutenfritt bröd. Imorse skar jag upp en ny limpa att ladda frysen med. Brödet innehåller naturligt glutenfria ingredienser och olika sorters fröer
Mixa dem grovt i matberedare. Svärfar skulle förstås vilja ha sin sedvanliga glutenfria frukostmacka, och vår älskade nötlimpa var förstås inget alternativ