Här har jag först groddatbovetet ett par dagar, och sedan gjort en crunch av den genom att rosta tillsammans med solroskärnor, mandelolja, honung, kanel, kardemumma och ingefära
Theres LundénDet här är ett saftigt bröd baserat på groddatbovete och mandelmjöl. På bilden har vi använt cashewnötssmör och mandelsmör som pålägg och toppat smörgåsarna med alfalfa och gröna linser som vi groddat
Quinoa och bovete brukar jag koka upp efter att jag groddat dem och ha i sallader. Mungbönor, alfalfa, solrosfrön, linser, sesamfrön, bockhonsklöver, broccolifrön, quinoa och bovete är några exempel på enkla och tacksamma groddar
Groddatbovete. Vanligtvis blir det Fröknäcke som är ett enkelt bröd att smeta ut på ett bakplåtspapper, men igår provade jag att baka ett mjukt bröd gjort på glutenfritt bovete
Vill du ha lite mer tuggmotstånd i kakan så kan du arbeta in hackade nötter allra sist (Paranötter ger god crunch), groddat och torkat bovete eller torkad frukt i bottenlagret
Jag har gjort ganska mycket med bovete, inklusive grodda, snabbgrodda och även koka, men att bara blötlägga och mixa till gröt direkt som här, tror jag inte jag gjort