Groddar recept

Grodda hemma: Mungbönor

Grodda hemma: Mungbönor

Det är roligt för det händer saker så fort i glasburkarna och det är väldigt praktiskt att alltid ha lite groddar i kylen
Groddat bovetebröd

Groddat bovetebröd

Så här groddar du bovete. Groddarna är supergoda att ha i en sallad eller som smörgåspålägg. Efter 3-5 dagar ser groddarna ut som på bilden
Groddade bönor

Groddade bönor

Groddarna är färdiga efter 4-6 dagar. Odling är inte riktigt något som jag fastnat för. Men att grodda lite bönor tänkte jag att jag ändå borde fixa
Groddar hej vilt!

Groddar hej vilt!

Groddar är gott och väldigt nyttigt. Däremot alfa-alfagroddar är jättelätt att fixa. Alfa-alfagroddar som jag har kört med senaste veckorna går fort att grodda

Groddade mungbönsbiffar

Ibland groddar jag lite saker. Denna gången fanns det massvis av både mungbönsgroddar och kamutvetegroddar
Groddad tabbouleh med avokad (1 port)

Groddad tabbouleh med avokad (1 port)

Ingredienser1–1/2–2 dl groddad quinoa1 avocado, skuren i bitar10–15 minitomater, halverade1 bit salladslök, skivad1 stort knippe/kruka slätbladig persiljaFärsk mynta, 10 blad eller merLite olivolja, citron/lime, salt och pepparSå här gör duBlötlägg quinoan cirka en halvtimme
Grodda böngroddar

Grodda böngroddar

För ett tag sedan gjorde jag egna böngroddar för första gången i mitt liv. Böngroddar är verkligen supernyttigt och odlar du egna blir det dessutom väldigt billigt
Groddat broccolibröd med bönröra

Groddat broccolibröd med bönröra

Jag älskar groddat bröd. I synnerhet detta som ni ser på bilden. ett handgjort broccolibröd på de allra bästa ingredienserna, som blivit solbakat långsamt i 40°, för att bevara alla fina näringsämnen
Coleslaw med avokado, melon och groddar

Coleslaw med avokado, melon och groddar

Jag skulle egentligen ha böngroddar men de var slut så jag tog solrosskott, supergott det också. Böngroddar är annars min favorit, sååååå gott i sallader etc
5:2 Räkwok med curry och groddar

5:2 Räkwok med curry och groddar

Räkwok med curry och groddar. Fördela groddarna över. 180 g böngroddar. Idag blir det provlagning av ett recept från boken vi skrev om igår