De tre sakerna som jag tycker är enklast att grodda är alfalfagroddar, gröna linser och mungbönor. En ganska nyvunnen hobby här hemma hos oss är att grodda olika saker
Belugalinser är små, delikata och praktiska eftersom de inte kräver blötläggning. Om du blötlägger linserna i några timmar eller över dagen så de börjar grodda sägs de bli mer lättsmälta också
Jag försöker få in mer linser och bönor i vår kost. Linser och bönor är nästan det bästa man kan äta. Nu har jag inspirerats av Lina Wallentinson och gjort granola med svarta linser
-) Jag tycker om att ha olika strukturer i maten, därför är en del hackat och en del strimlat, groddarna och linserna är bara värmda för att hålla sin fräschör
Här är ett recept till min groddade bovetemüsli. Mungbönor, alfalfa, solrosfrön, linser, sesamfrön, bockhonsklöver, broccolifrön, quinoa och bovete är några exempel på enkla och tacksamma groddar
Jag gjorde också en omgång med gröna linser. groddar av bönor eller linser (färska eller på burk). groddar av bönor eller linser (färska eller på burk)
Jag använde mungbönor i det här receptet, men om du inte har det hemma kan du lika gärna ta röda linser som inte behöver blötläggas eller några andra bönor eller linser