Grisstek recept

Kål i vin - istället för surkål

Kål i vin - istället för surkål

Att servera kålen som bädd till olika korvar, grisstek och som här på bilden ugnsstekt fläskkött (revben utan ben), som är kryddat med ingefära, stekt anka, gås och fasan passar perfekt

Jubileumsmåltiden.

Grisstek med fest sås och klyftpotatis. Jean Sibelius. Genom Musiken och maten. Ett gastronomiskt porträtt över Finlands största kompositör i anledning av hans 150 års jubileum

Dansk grisstek med rutad svål

Skär djupa snitt i svålen tvärs över med vass kniv ända ner till köttet med en halv centimeters mellanrum

Grisstek med knaprig svål

skär köttet med en vass kniv tunna skåror i svålen. lägg steken med svålen neråt i en långpanna med en bottenskyla kokande vatten det är endast svålen som ska kokas låt den koka ca 20 minuter häll sedan bort vattnet

Grisstek

Många delar av grisen kan användas till grisstek, t ex hel eller delad skinka, bog och förbiten av densamma

Rödvinsmarinerad grisstek

RÖDVINSMARINERAD GRISSTEK. 6 portioner. 1½ kg mager fläskkarré eller bogstek. 50 g smör eller margarin. Redning

Söndagsstek dubbelt upp – fläskstek & entrecôte!

Här kör jag ju både gris och nöt samtidigt på 80 graders ugnsvärme och nötsteken vill jag ha något lägre innertemp på än grissteken så då sätter jag termometern i nötsteken och låter tiden i ugnen gå tills termometern visar 63-65 grader. 80 graders ugnsvärme och nötsteken vill jag ha något lägre innertemp på än grissteken så då sätter jag termometern i nötsteken och låter tiden i ugnen gå tills termometern visar

Fjärde dagens toner

Kommer ni ihåg att jag fuskade första dagen och åt lite grisstek på kvällen. Blev inget skrivet igår. Klockan närmade sig morgon så jag hann inte

"Restmat" med stil = Färdigmat...

Det här rotmosfondanterna passar mycket väl med allt viltkött, grisstekar och varför inte även någon stekt fisk, och det bästa av allt är att du slipper laga några grönsaker till tilltugg, fondanterna är ju de tilltugget och inte nog med det du kan även frysa in dem till ett senare tillfälle

Wienerköket avsnitt 6

Tjeckerna (det finns många i Wien) säger detsamma om sitt hemlands klimp, om sin Streusel (en lätt sandkaka) och Buchteln (bullar med syltfyllning), sin grisstek och Marillenknödel (en sorts söta munkar fyllda med färska aprikoser och rullade i brynta skorpsmulor, socker och kanel)