De här grissiniliknande brödstängerna gjorde jag i förrgår till årets premiär av nässelsoppa. De blev supergoda och smakrika med en tydlig smak av parmesan och en hint av ramslök
Det var grillad kyckling och goda grissinis ja ni hör ju själva, tidigt matrubbad. Det verkar vara mest vi svenskar som dränker pastan i såser och klet, det är sällan man ser Italienska kockar göra det
Förra julen ville jag hitta på något annurlunda saffransbröd till glöggminglet och då hittade jag saffransgrissini men i det recepten skulle grissinisarna ha en apelsinfyllning
Servera gärna soppan tillsammans med glutenfria grissinis, eller varför inte sesamfrallor. Hoppas alla har haft en härlig midsommarhelg och att ni varken är alltför utfestade eller alltför myggbitna utan bara nöjda och sommarglada
Jag gjorde äggröra och la på lite av det kallskurna från igår på tallriken med lite vindruvor och grissinis och det blev vår frukost tillsammans med te och kaffe, det var skönt att börja dagen lite lugnt efter gårdagens fest
Det blev potatisgratäng, rostbiff, parmaskinka, rökt kalkon, ölkorvar, rökt skinka, soltorkade tomater, vanliga tomater, marinerade vitlöksklyftor och grissinis till lunch den dagen och det var väldigt gott även dagen efter
Som grissinis, långa pepparkakspinnar som man kan dippa i ädelostdip till glöggen. Med blott några få dagar kvar till julafton, har säkert de flesta redan bakat pepparkakor
En skärbräda arrangerades vackert med prosciutto och tryffelsalami som tillsammans med en skål oliver och en stor skål med grissinis (brödpinnar) fick vara förrättssnacks till drinkarna – saft eller fruktjuice blandat med bubbelvatten för barnen och vin eller annan drink till de vuxna
) Mina grissinisar blev inte så snygga då det flöt ut en hel del så gör de hellre lite smalare. Idag är det dags för första julafton och därför blir det bara ett snabbt inlägg här på bloggen
chips, vitlöksdip och hemgjorda vitlöks- och timjangrissinis. Har länge varit sugen på att göra egna grissinis, då jag tycker att det är ett utmärkt alternativ att dippa och att ha till ost
Men den är även god att doppa grissinis i. Åh solen skiner och det ser så härligt ut ute, tyvärr är det lite moln på himlen men jag hoppas att de snabbt blåser förbi
8 tunna grissinis. Krydda lårfiléerna med salt och peppar. Stek dem i olja ca 4 min per sida. Häll över chilisåsen och stek tills kycklingen tar färg och nästan blir lite svart
Vi brukar – på barnens önskan – ibland ordna pizzakvällar där vi gör degen, tomatsåsen, lägger upp ingredienser att välja av till toppingen, ställer fram en skål med grissinis och en skärbräda med god prosciutto och salami samt en skål oliver att knapra på under tiden som pizzorna görs