Jag gjorde en enkel men god förrätt med grissinipinnar som jag lindade bresaola runt. Förra helgen lagade jag en trerättersmiddag med italienska smaker
Om några veckor ska mina elever få ha provsmakning av ostar och då ska de lektionen innan få baka knäckebröd, grissinipinnar och cantuccini som tillbehör
De kommer då att få baka tunna rågknäckebröd, frökex eller fröknäcke, grissinipinnar och bisquotti. Min provbakning igår gällde grissinipinnarna som smaksattes med timjan och bisquotti som innehöll solrosfrön
1. Värm ungen till 150 grader och finhacka oliverna. 2. Smula ner jästen i en degbunke. 3. Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt) och häll den över jästen, rör om så att jästen löser sig
grissinipinnar och räkor att dippa ner i röror. grissinipinnar och räkor att dippa ner i röror. Snart är det dags för helg och då vill man ju ha lite tv-mys, då är det gott att ha lite
4 grissinipinnar. 4 grissinipinnar. Nu är det väl dags för lite mattips i bloggen, eller hur. Igår hade vi gäster på sen lunch och bjöd på lite gott tilltugg innan maten
Skala och hacka räkorna. Finhacka löken. Blanda med ost, majonnäs och dill. Salta och peppra efter smak. Blanda hälften av blandningen på tunnbröd, rulla ihop och skär i c