Två vitlöksklyftor. Hacka lök och vitlök. 2 vitlöksklyftor. 1 Blanda kryddor, vitlök och citron. Tillsätt lök, vitlök, plommon, ingefära, socker och låt allting koka ihop utan lock i ca 20 min. 2 vitlöksklyftor Ca två cm riven färsk ingefära
Skala och skiva lök och vitlök. Ni som läst mig tidigare vet ju redan att grisen är det godaste djuret (det är laxen som är det ondaste) men det tål att påpekas igen och igen
Det är en styckningsdetalj från grisen som lufttorkas på ungefär samma sätt som italiensk pancetta. Problemet har varit att får tag på den del av grisen som man ska använda
Just ikväll var det tjocka skivor sidfläsk smaksatta med ingefära, vitlök, fisksås och en liten gnutta mango chutney som spelade förstafiol vid middagen på altanen
Pulled pork1,5 kg fläskkarré utan ben1 stor gul lök2 vitlökar2 msk koncentrerad oxfond1 msk worshirechestersås1 msk dijonsenap1 msk tomatpurésalt och pepparrapsoljaHacka lök och vitlök grovt. 2 vitlökar
Även detta ett framdelskött från lilla grisen men såg ut att vara lite mindre insprängt fett. Blanda lök, vitlök, kryddor, socker, whisky och krossade tomater i botten av en gjutjärnsgryta
Köpte en liten styckad gris förra veckan, allt förpackat fint i påsar. Vitlöks- & citronsmör. Till mozzarellasalladen hade jag gjort vitlöksbröd på vik-vila-brödet från i går
Vi åt hasselbackspotatisen tillsammans med en fantastiskt god sous-vide-brisket på gris som jag köpte från Bergslagsdelikatesser, på Wadköpings matmarknad