Gris skinka recept

En hyllning till grisen

En hyllning till grisen

Skinka med senap, fänkål och rivet surdegsbröd. Gott till alla grisdetaljer Skånska köttbullar. Putsa skinka ren på svål och lite extra fett
God och lättlagad fisksoppa

God och lättlagad fisksoppa

Mycket av julmaten finns numera att köpa färdiglagad och det är inte många som gör egen korv, sylta, saltar in sill och lägger lutfisken i blöt, så som man gjorde förr när man slaktade en hel gris, som sedan skulle tas om hand
Glutenfritt tortillabröd i stekpanna med kokt potatis och havremjöl

Glutenfritt tortillabröd i stekpanna med kokt potatis och havremjöl

Recept på den apelsin- och ingefärskryddade lilla grisen som vi åt till får du en annan dag. Igår kväll gjorde jag en ny omgång, och av dem gjorde jag quesadillas - fyllda med skinka och ost bl a - som vi åt till broccoli- och grönkålssoppa
Carbonara - himmel och helvete

Carbonara - himmel och helvete

Vad sägs om överkokt pasta av dålig kvalitet med stabbig béchamelsås, i vilken det simmar runt lök och några ynkliga bitar bacon - eller, ve och fasa, skinka
Kokt julskinka

Kokt julskinka

Ta upp skinkan och stick in en stektermometer så att spetsen hamnar i skinkans mitt. Sjud skinkan tillsammans med kryddlöken

Grisig jul – #polkagrisar

Jag diggar skinka och fläskkött men det finns ju väldigt många som inte äter fläskkött av olika anledningar
Sallad med saffransgnocchi

Sallad med saffransgnocchi

Det var i ett nummer av laga lätt och jag var inne i en riktig saffransperiod och rev ut sidan i tidningen innan en gris hunnit blinka
Rimning och påskdagsmat!

Rimning och påskdagsmat!

Vi bidrog med gris, grana och fänkålsallad, bearnaise och med risk för att bli tjatig - Malfatti som blev över från häromdagen
Julskinka på Domtagris

Julskinka på Domtagris

Domtagrisen är en av de finaste fläskkötten och stjärnkockar som Mathias Dahlgren köper detta kött och grisen har även gett uppfödaren Gastronomiska Akademiens Diplom

Färdig omelett i kyldisken

Ost & Skinka – Den mest älskade och klassiska omeletten i de svenska hushållen. Omelettsmet (ÄGGMASSA 75% (ÄGG, konserveringsmedel (E202), surhetsreglerande medel (citronsyra)), MJÖLK, vatten, modifierad potatisstärkelse, rapsolja, salt), OST 8,4% (MJÖLK, mjölksyrakultur, salt, färgämne (betakaroten), konserveringsmedel (E202, E235), löpe), bacon 5,5% (sida av gris, vatten, salt, druvsocker, konserveringsmedel (E250), antioxidationsmedel (E316, E331)), CHEDDAROST 2,1% (MJÖLK, salt, syrningskultur, löpe, konserveringsmedel (E202, E251)), gräslök, salt, cheddararom (arom, vasslepulver (från MJÖLK), antioxidationsmedel (E339)), baconarom (arom, salt, maltodextrin, jästextrakt, rökarom), vitpeppar
Skinkbollar

Skinkbollar

Slå in varje boll i en skiva rökt skinka. 14-15 skivor rökt skinka. Hacka den gula löken fint och blanda med färs, salt och peppar
Vetefri griljering till julskinkan

Vetefri griljering till julskinkan

Grisgris. Som en liten extra utmaning den här julen passade jag på att utgå från en rimmad skinka för att börja med att helsteka den