Så – efter denna lilla vegopropaganda – vill vi helt enkelt så ett slag för att ge julskinkan ett ansikte och lyfta upp grisen som den fantastiska individ den faktiskt är
Mycket av julmaten finns numera att köpa färdiglagad och det är inte många som gör egen korv, sylta, saltar in sill och lägger lutfisken i blöt, så som man gjorde förr när man slaktade en hel gris, som sedan skulle tas om hand
Recept på den apelsin- och ingefärskryddade lilla grisen som vi åt till får du en annan dag. Igår kväll gjorde jag en ny omgång, och av dem gjorde jag quesadillas - fyllda med skinka och ost bl a - som vi åt till broccoli- och grönkålssoppa
Vad sägs om överkokt pasta av dålig kvalitet med stabbig béchamelsås, i vilken det simmar runt lök och några ynkliga bitar bacon - eller, ve och fasa, skinka
Vi såg mäktiga kadedraler, små mysiga fik där Picasso hängt ,butiker fulla av den goda spanska skinkan Pata Negra ifr den svarta grisen, enorma saluhallar men Vi tar väl allt ifr början och Kanske Du Där ute i Cyberspace ska dit och kan få lite tips
Bryn skinkan (inte din, grisens) lätt i smör. Det är bara lite, lite gris i den. I hela Italien äter man dock pasta, lufttorkad skinka och ost och detta lär ingen ändra på
Domtagrisen är en av de finaste fläskkötten och stjärnkockar som Mathias Dahlgren köper detta kött och grisen har även gett uppfödaren Gastronomiska Akademiens Diplom
Färdig julskinka. Efter att den svalnat så griljerades skinkan. Det var intressant att få pröva på att "göra" en skinka från grunden och god blev den också