Gris senap recept

Dragen gris

Dragen gris

2 tsk fransk senap. 2 tsk fransk senap. Vi har testat att laga pulled pork. Ni vet när köttet har grillats sådär länge och sedan fått vila ännu längre, så att man sedan bara kan dra det i trådar
Gris i grönpepparsås med pasta

Gris i grönpepparsås med pasta

Nästa gång tar jag säkert i lite mera senap. Putsa grisfilén och skiva i c. Sätt grisfilén tillbaks i såsen när såsen är färdig och låt koka några minuter
Dragen gris. Grisen är ju det godaste djuret.

Dragen gris. Grisen är ju det godaste djuret.

Blanda majo, creme fraiche, senap och pepparrot. Ni som läst mig tidigare vet ju redan att grisen är det godaste djuret (det är laxen som är det ondaste) men det tål att påpekas igen och igen
Pulled pork - Dragen gris

Pulled pork - Dragen gris

Med lite senap och rödbetor blir det nog en gödig macka. Pulled pork1,5 kg fläskkarré utan ben1 stor gul lök2 vitlökar2 msk koncentrerad oxfond1 msk worshirechestersås1 msk dijonsenap1 msk tomatpurésalt och pepparrapsoljaHacka lök och vitlök grovt
En hyllning till grisen

En hyllning till grisen

Skinka med senap, fänkål och rivet surdegsbröd. Gott till alla grisdetaljer Skånska köttbullar. Blanda senap, fänkål, äggula och lite vatten
Rimmad Fläsklägg i ugn med Timjan

Rimmad Fläsklägg i ugn med Timjan

Rimmad fläsklägg är en både god och billig del på grisen. Servera med rotfrukterna och en stark senap. Höstmat Nu när det rödgula hösttäcket lägger sig mer och mer över oss, är det gott med rejäl Husmanskost
En dag på…Korvkurs på Allé

En dag på…Korvkurs på Allé

Efter en mysig frukost med smått och gott från köket, fick vi en snabbkurs i hur man styckar en gris
Kamben med hemmakokt glaze

Kamben med hemmakokt glaze

Det passar till nöt, vilt och gris. 1 msk senap. 1 msk senap. Ni som följer denna hemsidan /bloggen har ju lärt er att när jag är beredskapsledig brukar jag göra något lite extra
Revbensspjäll till jul

Revbensspjäll till jul

Ett gott inslag på julbordet, hemma hos mig blir det revben från lamm men det går lika bra att göra av gris såklart
Helstekt sidfläsk m/rödkål

Helstekt sidfläsk m/rödkål

Servera med en senap som du gillar och ett glas julmust. Detta sidfläsk är en mycket användbar del av grisen och något man kan ta sig för är att låta den stå 6 timmar i ugnen med lite kryddor som man gillar
Vegansk julmat – allt till julbordet!

Vegansk julmat – allt till julbordet!

Att griljera en rotselleri istället för julskinka är ett perfekt alternativ om du inte vill lägga halva december på att koka en egen seitanskinka, men samtidigt vill ha ett mustigt och gott alternativ till grisen på julbordet
Gurkan smakar bäst när du lagt in den själv

Gurkan smakar bäst när du lagt in den själv

Jag fortsatte att föra korvtraditionen vidare även efter att mamma gått bort, men någon halv gris, rådjur- och älgkött har jag aldrig köpt hem, som hon gjorde
Revbensspjäll av lamm

Revbensspjäll av lamm

Har man inte tillgång till spjäll av lamm så passar receptet lika bra att använda till spjäll av gris
Kokt rimmat fläsklägg

Kokt rimmat fläsklägg

Fläsklägg är grisens övre bendel, framlägg eller baklägg, dvs. Till fläsklägg serveras rotmos och en klick senap, men hemgjort potatismos med en duktig klick smör samt buljongkokta grönsaker såsom morotsstavar, brysselkål, rödlök skurna i båtar och bitar av romansallad måste också var himmelskt gott eller kanske en senapsås till istället för senap eller pepparrotssås
Confiterade, stekta griskinder med salviasås

Confiterade, stekta griskinder med salviasås

Tillsätt grädde, creme fraiche, senap, chilisås och soja. När jag var liten lagade min farmor grisfötter, dels för att det var billigt men också för att det är gott

Skånsk kålsoppa

En skånsk kålsoppa ska egentligen kokas i spadet från ett fläsklägg eller annan del av grisen men när tiden är knapp och alldeles för dyrbar en torsdagskväll i november så åker köttbuljongen fram
Fläskfilégryta med dijon

Fläskfilégryta med dijon

Fläskfilé är absolut inte min favoritstyckningsdetalj från grisen. Men fläskfilé passar riktigt bra i en härligt gräddig gryta ackompanjerat av dijonsenap och svamp