Ett väldigt enkelt och gott sätt att laga grisens hemlighet. Några färska salviablad. Kan också tillagas med fläskkotletter istället för grisens hemlighet, låt kotletterna i så fall koka i tomatsåsen ungefär en timme
Blötlägg de torkade frukterna och salvian i vinet, tillsätt vatten så att det täcker. Lägg morot, lök, frukter och salvia med vinet i ett ugnsfast kärl
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Kvällsbrisen från Östersjön håller i sig och sprider dofterna från den grillade grisen, oh så gott. Kryddad med färsk salvia och rosmarin från trädgårdslandet, serverad med varm surkål och nyskördad potatis samt knippmorötter
En med med griskött och samma kryddning som en färsk kalabrisk salsiccia jag gjorde nyligen, det vill säga torkad turkisk chili, fänkålsfrön och fänkålspollen
Hacka salvian och gnid in på varje kotlett, smaka av med salt och peppar. 4 skivor kotletter av gris (med el utan ben). 10 blad färsk salvia. 4 skivor kotletter av gris (med el utan ben) 10 blad färsk salvia Salt Peppar 2 msk flytande margarin Potatis och sparrissallad 8 fasta potatisar, skalade och delade i 4 bitar/st 3 msk (250 ml) olivolja extra virgin 2 rödlökar, skurna i skivor 2 morötter, skalade och skurna i strimlor 3 stjälkar blekselleri, 1 cm bitar 12 gröna sparrisar, skurna i 2 cm bitar 3 msk balsamvinäger Salt Vitpeppar, nymald från kvarn Sås 1 brk crème fraiche bearnaise
Finhacka persilja, oregano och salvia. 500 g blandfärs (alltså hälften gris, hälften ko, det vill säga en Karlstad-bo som hockeyfolk säger, jag är oskyldig). 3 blad färsk salvia. Stek 2-3 minuter per sida eller tills biffarna är rejält jävla genomstekta – blandfärs innehåller gris, då måste köttet vara minst 70 grader för att alla äckliga salmonellabakterier (som garanterat finns där om du inte steker maten ordentligt) ska dö. 500 g blandfärs (alltså hälften gris, hälften ko, det vill säga en Karlstad-bo som hockeyfolk säger, jag är oskyldig). 3 blad färsk salvia
Jag älskar grillar just gris kött. kummin, paprikapulver, timjan, salvia, svartpeppar, salt, vitlökspulver) skåra fettkappan så den inte kupar sig vid grillningen sen