Gris salvia recept

Grisens hemlighet bräserad i tomater och salvia

Grisens hemlighet bräserad i tomater och salvia

Ett väldigt enkelt och gott sätt att laga grisens hemlighet. Några färska salviablad. Kan också tillagas med fläskkotletter istället för grisens hemlighet, låt kotletterna i så fall koka i tomatsåsen ungefär en timme
Vitvins- och fruktbräserad lägg av gris

Vitvins- och fruktbräserad lägg av gris

Blötlägg de torkade frukterna och salvian i vinet, tillsätt vatten så att det täcker. Lägg morot, lök, frukter och salvia med vinet i ett ugnsfast kärl
Korv

Korv

Fjälster av gris eller lamm. 15 g Färska Örter, t ex Timjan, Oregano, Mejram, Basilika, Salvia. Salt kan väga lite olika och vara olika salt
Toskansk gryta på karré med rött vin, örter och tomat

Toskansk gryta på karré med rött vin, örter och tomat

3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Långtidsstekta revben m/ surkål

Långtidsstekta revben m/ surkål

Som många gånger förut rekommenderar jag att man köper de lite mer "udda" styckningsdetaljerna av både gris och nöt
Porchetta

Porchetta

Porchetta kan göras på ett antal framdelsbitar av grisen. Stek en stund innan persilja salvia och russin går i

Grillat sidfläsk med svål serverat med surkål och nypotatis

Kvällsbrisen från Östersjön håller i sig och sprider dofterna från den grillade grisen, oh så gott. Kryddad med färsk salvia och rosmarin från trädgårdslandet, serverad med varm surkål och nyskördad potatis samt knippmorötter
Lufttorkad salsiccia

Lufttorkad salsiccia

En med med griskött och samma kryddning som en färsk kalabrisk salsiccia jag gjorde nyligen, det vill säga torkad turkisk chili, fänkålsfrön och fänkålspollen
Kotlett med potatis- och sparrissallad och crème fraiche bearnaise

Kotlett med potatis- och sparrissallad och crème fraiche bearnaise

Hacka salvian och gnid in på varje kotlett, smaka av med salt och peppar. 4 skivor kotletter av gris (med el utan ben). 10 blad färsk salvia. 4 skivor kotletter av gris (med el utan ben) 10 blad färsk salvia Salt Peppar 2 msk flytande margarin Potatis och sparrissallad 8 fasta potatisar, skalade och delade i 4 bitar/st 3 msk (250 ml) olivolja extra virgin 2 rödlökar, skurna i skivor 2 morötter, skalade och skurna i strimlor 3 stjälkar blekselleri, 1 cm bitar 12 gröna sparrisar, skurna i 2 cm bitar 3 msk balsamvinäger Salt Vitpeppar, nymald från kvarn Sås 1 brk crème fraiche bearnaise

Egen BBQ-sås Pulled pork

Här kommer tips på hur snabbt och enkelt det är att göra sin egen kryddblandning till den dragna grisen (pulled pork)
Saken är fucking biff

Saken är fucking biff

Finhacka persilja, oregano och salvia. 500 g blandfärs (alltså hälften gris, hälften ko, det vill säga en Karlstad-bo som hockeyfolk säger, jag är oskyldig). 3 blad färsk salvia. Stek 2-3 minuter per sida eller tills biffarna är rejält jävla genomstekta – blandfärs innehåller gris, då måste köttet vara minst 70 grader för att alla äckliga salmonellabakterier (som garanterat finns där om du inte steker maten ordentligt) ska dö. 500 g blandfärs (alltså hälften gris, hälften ko, det vill säga en Karlstad-bo som hockeyfolk säger, jag är oskyldig). 3 blad färsk salvia

Äleby Gård 31 oktober 2017

Salviabrynt hjortinnanlår serverat med salsiccia på hjort och svampkompott samt rödvinsås, auberginemarmelad och potatispuré
Intervju med Jonas Andersson

Intervju med Jonas Andersson

Jag älskar grillar just gris kött. kummin, paprikapulver, timjan, salvia, svartpeppar, salt, vitlökspulver) skåra fettkappan så den inte kupar sig vid grillningen sen
Sticky bbq-ribs

Sticky bbq-ribs

Vårt mål var att köpa några av deras olika styckningsdetaljer från lamm och gris, för att prova på grillen