Gris rödvin recept

Gott rödvin från Sydafrika/Tsatsiki ..

Gott rödvin från Sydafrika/Tsatsiki ..

Fylligt rödvin från Sydafrika. Ett väldigt gott rödvin som jag kan rekommendera. - Utan tvekan ett av årets mest prisvärda rödviner kan jag lugnt påstå efter mitt första möte med smaken
Cochinito borracho (Berusad gris)

Cochinito borracho (Berusad gris)

5 dl rödvin. Skär köttet i kuber på ca 3x3 cm. Hacka löken grovt. Skär vitlöken i tunna skivor. Strimla paprikan
Pulled Pork på Picnicbog

Pulled Pork på Picnicbog

Även detta ett framdelskött från lilla grisen men såg ut att vara lite mindre insprängt fett. Sjukt trött har jag landat mätt i soffan med ett glas rödvin
Marockansk köttgryta

Marockansk köttgryta

½ flaska rödvin. Marockansk köttgryta "tagine" med saffranscouscous (5 portioner)1 kg lammstek eller nötstek (jag använde "karjanlanpaisti" kött som är 50% nöt och 50% gris)(1 burk kikärter)1 burk hela tomater3 msk tomatpyré2 köttbuljongstärningar½ flaska rödvin½ l vatten2 lökar6 klyftor vitlöken rejäl bit riven ingefära3 morötter2 lagerblad150g kärnfria skurna dadlar(russin)korianderpistage eller pecannötterFör kryddblandingen
Pulled pork med vitlök- och fetaostsås

Pulled pork med vitlök- och fetaostsås

Trots pulled pork-vågen som drog in förra året har vi fortfarande inte provat på att laga det själv så vi tänkte att nu var det dags även för oss att dra en gris
Köttfondue

Köttfondue

600 gram mört kött, helst filé, entrecote eller innerfile av nöt, gris eller lamm. 2 dl portvin eller rödvin (valfritt)
Snabb Kycklinggryta

Snabb Kycklinggryta

I den traditionella matlagningen ingår dessutom en stor mängd animaliskt fett från nöt, gris och fågel
Helstekt kotlett som i Florens

Helstekt kotlett som i Florens

1 kg kotlettrad, av gris, benfri 6 klyfta vitlök 1 tsk salt svartpeppar, ur kvarn 3 kvist färsk rosmarin 3 msk olivolja ev 6 skiva rimmat fläsk (eller späck) 1 kg färskpotatis salt svartpeppar, ur kvarn 2 klyfta vitlök, finhackade ev rödvin (lite)
Med risk för...

Med risk för...

Till er som tycker att filén är det bästa en gris har att komma med så rekommenderar jag att tänka om
Svartsoppa

Svartsoppa

går bra med gris också. 3 msk rödvin. Vispa samman blod, vetemjöl och vinäger. Koka den kraftiga buljongen med alla kryddor
Salciccia Fresca

Salciccia Fresca

Den påminner i smaken om när man gör Bräserad Grisens Hemlighet med fänkålsfrön , alltså väldigt gott
Porchetta på rapsgris

Porchetta på rapsgris

Skiva tjocka skivor och servera med rostade rotsaker, en enkel grönsallad samt ett mustigt italienskt rödvin
Färserad & rökt vildsvinsklubba

Färserad & rökt vildsvinsklubba

Eller så kan vi importera grisar som föds upp på odlade spannmål, fraktats, slaktats, behandlats på ett sätt vi inte vill veta för att sedan åka kors och tvärs i Europa innan det landar på vår tallrik