Gris persilja recept

Bräserad Grisens Hemlighet med fänkålsfrön

Bräserad Grisens Hemlighet med fänkålsfrön

Blanda persilja, vitlök, fänkålsfrön, salt, peppar och olivolja i en skål. Det här är första gången jag har provat att laga Grisens Hemlighet och den är sjukt god
God och lättlagad fisksoppa

God och lättlagad fisksoppa

Mycket av julmaten finns numera att köpa färdiglagad och det är inte många som gör egen korv, sylta, saltar in sill och lägger lutfisken i blöt, så som man gjorde förr när man slaktade en hel gris, som sedan skulle tas om hand
Felix frestande fläskstek

Felix frestande fläskstek

                                                    Förädlad gris a la Felix Netzell. Vi servering, häll blandningen över köttet, garnera med tex persilja och röd basilika eller körsbärstomater som fått baka i ugnen med köttet
Ädelostfylld Lax med Avocadosallad

Ädelostfylld Lax med Avocadosallad

Men jag tycker ändå den kan vara ett bättre alternativ än fabriksuppfödd kyckling och gris. Färsk Persilja
Portabello fylld med italienska ostar

Portabello fylld med italienska ostar

En Pinor Gris från Alsace eller en Engelgarten från Marcel Deiss. Persilja. Sätt i ugnen och gratinera till svampen får färg, Hacka persilja och strö över svamparna innan servering
Levergryta med äpple & chili

Levergryta med äpple & chili

På många sätt ett bättre val än exempelvis kyckling som haft ett trångt skitliv eller gris fullproppad med antibiotika
Fläsk- och rotfruktsgryta

Fläsk- och rotfruktsgryta

4 500 g fläskkarré i bit eller grytbitar av gris 2 gula lökar 2 morötter 1 liten kålrot (à 350 g) 1 palsternacka (à 150 g) 1/2 tsk torkad dragon 2 msk konc kycklingfond 8 dl vatten 1 msk honung 2 - 3 lagerblad 5 vitpepparkorn 3/4 msk dijonsenap 2 msk hackad persilja olivolja salt vatten Lägg till i inköpslistan
Porchetta

Porchetta

Porchetta kan göras på ett antal framdelsbitar av grisen. Stek en stund innan persilja salvia och russin går i
Västerbottenostgratinerad rödtunga

Västerbottenostgratinerad rödtunga

En Chardonnay blir toppen, liksom en Pinot Gris eller varför inte Chenin Blanc som är utmärkt till många fiskrätter

Skånsk kålsoppa

En skånsk kålsoppa ska egentligen kokas i spadet från ett fläsklägg eller annan del av grisen men när tiden är knapp och alldeles för dyrbar en torsdagskväll i november så åker köttbuljongen fram
Rullsylta

Rullsylta

Tunna skivor av späck från gris. Jag kokade fårbenen med morot, selleri, lagerblad, lök, vitlök, kryddpeppar, vitpeppar, färsk timjan och persilja
Revbensspjäll marinerat med Kaffe och Kanel

Revbensspjäll marinerat med Kaffe och Kanel

Smakrika spjäll Huggna revben är en väldigt god och billig del av grisen. Uppskuret Spjäll, Fäbodkorv, Holländsk Nässelost och Örtmajonnäs , den här gången med Ananassalvia och Persilja
Cassoulet

Cassoulet

Grisskinn. Bind ihop färsk timjan, persilja och lagerblad. Gris och fårgryta Det är vanligt att man har Confiterad anka i grytan men jag valde att ha fårkött istället