Blanda persilja, vitlök, fänkålsfrön, salt, peppar och olivolja i en skål. Det här är första gången jag har provat att laga Grisens Hemlighet och den är sjukt god
Vi åt hasselbackspotatisen tillsammans med en fantastiskt god sous-vide-brisket på gris som jag köpte från Bergslagsdelikatesser, på Wadköpings matmarknad
Mycket av julmaten finns numera att köpa färdiglagad och det är inte många som gör egen korv, sylta, saltar in sill och lägger lutfisken i blöt, så som man gjorde förr när man slaktade en hel gris, som sedan skulle tas om hand
Förädlad gris a la Felix Netzell. Vi servering, häll blandningen över köttet, garnera med tex persilja och röd basilika eller körsbärstomater som fått baka i ugnen med köttet
En Pinor Gris från Alsace eller en Engelgarten från Marcel Deiss. Persilja. Sätt i ugnen och gratinera till svampen får färg, Hacka persilja och strö över svamparna innan servering
En skånsk kålsoppa ska egentligen kokas i spadet från ett fläsklägg eller annan del av grisen men när tiden är knapp och alldeles för dyrbar en torsdagskväll i november så åker köttbuljongen fram
Smakrika spjäll Huggna revben är en väldigt god och billig del av grisen. Uppskuret Spjäll, Fäbodkorv, Holländsk Nässelost och Örtmajonnäs , den här gången med Ananassalvia och Persilja
Grisskinn. Bind ihop färsk timjan, persilja och lagerblad. Gris och fårgryta Det är vanligt att man har Confiterad anka i grytan men jag valde att ha fårkött istället