Gris oxkött recept

Gör egen korv till jul

Gör egen korv till jul

Vi hjälptes åt att kavla ut degen och stansa ut hjärtan, gubbar, gummor, granar och grisar. Nu var det köttkorv, som man kokar eller tillagar i ugnen, som vi gjorde i år, men med både fläsk- och oxkött
Bali och den goda maten!

Bali och den goda maten!

På fisk, på kyckling, på oxkött och på griskött, alla lika goda. Det är alltså helstekt gris, tillagad med en hel del olika kryddor och örter t

Paprikás

oxkött eller kycklingfilé). och koka tillsammans med ingredienserna till såsen tills köttet blir mört , minst 45 minuter för oxkött, 30 minuter för griskött och 20 minuter för kycklingfilé. Serveras tillsammans med Nokkedli 500g kött (gris

Oxgulaschsoppa

800 g grytbitar av oxkött blir gott även med gris. Bryn köttet i en gryta. Tillsätt vatten, paprika pulver, kummin, mejram, tomatpuré, vitlök, lite salt och nymald vitpeppar

Snabb pastaröra!

Min favorit är att använda mig av strimlat oxkött , vitlök/örter crème fraichen och skivade färska champinjoner som utfyllnad

Köttmarinad

Blanda ihop ingredienserna till marinaden väl. Låt gärna marinaden stå kallt några timmar. Lägg i köttet och låt det dra ca 2 timmar innan du grillar det 2 msk rapsolja

Wienerköket 16

Experter säger att gulyás aldrig får göras på får eller gris och att man inte får reda såsen med sur grädde

Kallt kött med rom och dill

ca 100 g kokt kött (kalkon, gris, oxkött och liknande). Dela paprikan i grova bitar och koka den lätt i vatten med en aning salt