Grytbitar av kalv, gris och lamm. Torkad oregano. Jag använde kalvrygg, grisbog och framlägg från får. Det här tar lite tid men är väldigt enkelt och blir mycket gott
Att griljera en rotselleri istället för julskinka är ett perfekt alternativ om du inte vill lägga halva december på att koka en egen seitanskinka, men samtidigt vill ha ett mustigt och gott alternativ till grisen på julbordet
En korv med griskött, kryddad med spiskummin, oregano, chili, rökt paprika. En argentinsk chorizo med en blandning av biff och gris, kryddad med rökt paprika och vitlök, rött vin som vätska
Som jag berättat tidigare så har vi för tillfället frysen full av glad gris. Fläskfärsbiffar, ca 30 st1 kg fläskfärs av glad gris 2 ägg 0,5 dl majonnäs 2 vitlöksklyftor 1 knippa bladpersilja, hackad (ca 1 dl) 1 tsk torkad oregano 1 tsk torkad mynta 2 tsk havssalt rejält med svartpeppar från kvarn. 1 kg fläskfärs av glad gris 2 ägg 0,5 dl majonnäs 2 vitlöksklyftor 1 knippa bladpersilja, hackad (ca 1 dl) 1 tsk torkad oregano 1 tsk torkad mynta 2 tsk havssalt rejält med svartpeppar från kvarn
Grisfett-ister-lardo. vitlök, oregano, gullök, naturell med salt, enbär. Som du kommer märka så släpper de små bitarna ifrån sig fett i form av vätska och bitarna blir sen till krispiga grisbitar som man kan ha på pastan, i salladen eller som en del på picadeon
Dels är det ofta dansk fläskfilé som finns till salu och jag vägrar köpa danskt fläsk sedan jag såg en dokumentär om dansk grishållning för något år sedan som fick mig att känna mig synnerligen illa till mods (jodå, det finns dansk gris som har det jättebra men du kan lita på att det inte är den som säljs till vrakpris i svenska affärer)
Hade fläskfilé i frysen som jag tinade och lade i marinad, men du kan byta ut grisen till t. 600 g gris innerfiléMängderna är ungefärliga, gör så mycket att de täcker köttet. Låt vila i kylskåpet i åtminstone 10 hGrilla eller stek i ugn (175 grader)Annorlunda pesto och tillbehör1 kruka färsk oregano1 vitlöksklyfta4-5 valnötter1/2 dl riven parmesanostolivolja efter behagsaltpeppar2-3 dl (röd) quinoa, torr vikt (koka enligt anvisning på paketet)500g kokt sparris, avkyltKrossa alla ingredienser till pesto i en mortel eller i en mixerBlanda med avkylda quinoat och sparrisenSmaka av med salt, peppar och riven parmesanost 1 dl apelsinsaft. 1 kruka färsk oregano
Finhacka persilja, oregano och salvia. 500 g blandfärs (alltså hälften gris, hälften ko, det vill säga en Karlstad-bo som hockeyfolk säger, jag är oskyldig). 2 msk färsk oregano. Stek 2-3 minuter per sida eller tills biffarna är rejält jävla genomstekta – blandfärs innehåller gris, då måste köttet vara minst 70 grader för att alla äckliga salmonellabakterier (som garanterat finns där om du inte steker maten ordentligt) ska dö. 500 g blandfärs (alltså hälften gris, hälften ko, det vill säga en Karlstad-bo som hockeyfolk säger, jag är oskyldig). 1 ägg 2 msk färsk oregano