Gris olivolja recept

En gris i ugnen och ett plommon på trädet

En gris i ugnen och ett plommon på trädet

Olivolja. Häll olivolja i en kastrull och värm upp på medelvärme. Olivolja. Igår kändes det som hösten öppnade dörren och tittade in

Grilla gris

Täck med olivolja och lägg i kryddor. Fläsksida ”confit”500 g fläsksida2 dl olivolja1 kvist salvia2 ramslökhavssaltLägg fläsksidan i grovsalt över natten. Grillad lime2 lime2 citroner, saft1 schalottenlök, finhackad1 jalapeno (eller grön spansk chili) 8 korianderstjälkar, finskurna2 msk olivolja salt och svartpeppar. Ramslök3 msk hackad ramslök, om det ej är säsong så använd gräslök1 msk hackad bladpersilja1 dl olivolja1 tsk hackad vitlök1 citron. Oliv1 tomat6 kalamata oliver, hackade1 msk kapris, hackad½ citron, rivet skal¼ citron, fruktkött1 tsk olivolja8 basilikablad 3 dl öl
Bräserad Grisens Hemlighet med fänkålsfrön

Bräserad Grisens Hemlighet med fänkålsfrön

Blanda persilja, vitlök, fänkålsfrön, salt, peppar och olivolja i en skål. Det här är första gången jag har provat att laga Grisens Hemlighet och den är sjukt god
En hyllning till grisen

En hyllning till grisen

Stek karl-johan med löken hastigt i olivolja. Gott till alla grisdetaljer Skånska köttbullar. Olivolja). Olivolja)
Cochinito borracho (Berusad gris)

Cochinito borracho (Berusad gris)

Olivolja att steka i. Skär köttet i kuber på ca 3x3 cm. Hacka löken grovt. Skär vitlöken i tunna skivor. Strimla paprikan

KOTLETTER KALV ELLER GRIS, STEKTA

DROPPA ÖVER EN TSK OLIVOLJA PÅ VARJE KOTLETT. 1 tsk olivolja , PER PERSON. SKÖLJ AV KOTLETTERNA OCH TORKA MED HUSHÅLLSPAPPER
Pulled pork på Tinas vis

Pulled pork på Tinas vis

Redan vid niotiden på morgonen åkte grisen in i ugnen och där fick den stå i nästan nio timmar. 2 msk olivolja. 2 msk olivolja
TAGINE - marockansk gryta!

TAGINE - marockansk gryta!

Man kan göra Tagine med nöt-, lamm-, eller griskött, dock inte gris om man ska ha en muslim till bordet, men annars går det bra
Indisk curry med naanbröd

Indisk curry med naanbröd

Värm en gryta, häll i hälften av olivoljan och fräs lök, vitlök och ingefära gyllengult. Hetta upp en stekpanna, häll i resterande olivolja och bryn köttet runt om
Pulled pork i pitabröd

Pulled pork i pitabröd

½ dl olivolja. skinkstek av gris½ dl olivolja½ dl ketchup1 msk rödvinvinäger2 msk farinsocker1 msk brynt lökfond1 tsk harissapasta4 vitlöksklyftor, pressade1 tsk spiskummin1 msk grillkryddasalt och pepparkrydda eller nymalen svartpepparSätt ugnen på 125°
PULLED PORK PÅ VILDSVINSKARRÉ

PULLED PORK PÅ VILDSVINSKARRÉ

Alla recept med fläskkött kan i princip användas, men det är ändå kul att leta efter recept anpassade till just den "lilla" vilda grisen
Citronmarinerade Revbensspjäll av Lamm

Citronmarinerade Revbensspjäll av Lamm

Du kan testa det här receptet till spjäll av Gris, kan tänka mig att det blir minst lika gott. Jag mosade lite Färskost med Yoghurt, Olivolja, Vitlök, Havssalt och Svartpeppar till
Felix frestande fläskstek

Felix frestande fläskstek

                                                    Förädlad gris a la Felix Netzell. Finessen är låg temperatur i skön förening med god olivolja, citron och lök i lag