Just ikväll var det tjocka skivor sidfläsk smaksatta med ingefära, vitlök, fisksås och en liten gnutta mango chutney som spelade förstafiol vid middagen på altanen
För nästan två år sen, efter att jag hade sett Tina Nordström laga detta hemma hos Andreas Carlsson i LA på tv, så var jag bara tvungen att prova laga Pulled pork, alltså dragen gris, och det var verkligen så gott som hon lovade att det skulle vara i programmet
Tärna mangon eller använd den frysta, redan tärnade. Vid servering, lägg upp sallad på tallrikar, toppa med de marinerade räkorna, avokadon och mangon, dekorera med gräslök
CategoriesGrill, Gris. Grillolja2 msk soja1 msk olja1/2 dl finhackade örter (gärna timjan)2 msk mango chutney Koka spjället sakta i buljong i ca 1 timme – eller till dess att köttet släpper lätt från en gaffel sticks i
Så ni som har möjlighet, köp köttet från en saluhall eller lokal slaktare som kan ge dig en kotlett som den skall vara och inte från en snabbuppväxt gris som fått “superföda” för att växa fortare och därmed ge ett mycket sämre kött
Det luktade kryddor, nötter, torkad frukt, färsk frukt som drakfrukt, mango, meloner, jordgubbar, hallon, bläåbär och det fanns färsk frukt att köpa i en plastmugg för ca 1. a fick den här fina olivoljan följa med i resväskan, en vit smal lång korv som smakade nästan som en chorizo, den fina lufttorkade skinkan Pata Negra ifr den svarta grisen och så självklart den fina milda getosten som inte kostade mer än ca 16 sv
Servera rätten med en pinot gris eller halvtorr riesling. 2 msk mango chutney. 2 msk mango chutney. Jag har köpt Ulf Wagners kokbok "Minnen och menyer" och det finns mycket gott i den boken, vill jag lova
Ju längre grisen fått marineras, kokas, stekas, rostas, grillas m. mango eller ananas) bryter av den annars ganska starka och rökiga smaken som chipotlen ger