Smaka av, behövs det kryddas upp mer, smaksätt ex med mer grillkrydda, harissa eller vad som önskas. skinkstek av gris½ dl olivolja½ dl ketchup1 msk rödvinvinäger2 msk farinsocker1 msk brynt lökfond1 tsk harissapasta4 vitlöksklyftor, pressade1 tsk spiskummin1 msk grillkryddasalt och pepparkrydda eller nymalen svartpepparSätt ugnen på 125°. 1 msk grillkrydda
Själva namnet låter väl inte så gott dragen gris men det kommer att bli smarrigt. 0,5 dl olivolja0,5 dl ketshup1 msk rödvinsvinäger2 msk råsocker1 msk harissapasta ( en chilipasta som jag bytte mot sambal oelek)2 vitlökar hackade1 tsk spiskummin1 msk nymalen svartpeppar1 msk tony´s krydda (en sorts grillkrydda som jag tog istället)saltRör ihop och marinera köttet över nattenSätt på ugnen på 125 grader och lägg köttet i ugnsfast form med lock och stek i ugnen 5-6 timmar
Jag har ju massa allergier så det enda protein jag kan äta är gris, nöt och vilt. Du kan välja att äta det rent med bara lite kryddor som Sambal oelek eller sockerfri grillkrydda
skinkstek av gris. Jag bytte ut harissapasta mot sambal oelek och Tony´s krydda mot grillkrydda. Har sett recept på "Pulled pork" både från bloggen Kryddburken samt Hallon & Blåbär där de verkligen hyllar köttet
skinkstek av gris. skinkstek av gris. 1,5 kilo karré/grisnacke/kassler, bog el. 1 msk grillkrydda. 1,5 kilo karré/grisnacke/kassler, bog el. 1 msk grillkrydda