Har du möjlighet att få Kravkött från en nöjd och glad gris är det naturligtvis ännu bättre. Tillsätt ev mer fond, salt och peppar, lite soja, eller krydda
För nästan två år sen, efter att jag hade sett Tina Nordström laga detta hemma hos Andreas Carlsson i LA på tv, så var jag bara tvungen att prova laga Pulled pork, alltså dragen gris, och det var verkligen så gott som hon lovade att det skulle vara i programmet
) Vi fick först hem hjortkött i november och strax därefter dök det upp vildsvins i frysen, så både gris och nöt har fått stå lite åt sidan som ni kanske förstår
Över det, skysås på gris. Och hela upptakten avslutas med en örttoast med stekt ankfondsskinn på topp. Mot gösens milda fond och rondören i skumsåsen kraschlandar citronverbenan som en jadegrön rockstjärna
fjälster av lamm eller gris. Rör ihop smeten med en slev, tillsätt vatten och fond och rör i ca 2 minuter tills smeten är jämn. 1 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond
Sedan dess har många grisar sprungit över fälten…. Jag vill främst åt det svenska (gris-)köttet, där antibiotika inte tillsatts i fodret av rent förebyggande skäl
Så ni som har möjlighet, köp köttet från en saluhall eller lokal slaktare som kan ge dig en kotlett som den skall vara och inte från en snabbuppväxt gris som fått “superföda” för att växa fortare och därmed ge ett mycket sämre kött