Gris fläskkött recept

Cochinito borracho (Berusad gris)

Cochinito borracho (Berusad gris)

500 g fläskkött. Skär köttet i kuber på ca 3x3 cm. Hacka löken grovt. Skär vitlöken i tunna skivor. Strimla paprikan
Himmelska grytan

Himmelska grytan

Vips, så hade halva veckan gått. Vilket betyder att det är lite mindre av januari kvar. Idag är det endast -16, så det är ju bara att ta på sig t-shirt och shorts
PULLED PORK PÅ VILDSVINSKARRÉ

PULLED PORK PÅ VILDSVINSKARRÉ

Alla recept med fläskkött kan i princip användas, men det är ändå kul att leta efter recept anpassade till just den "lilla" vilda grisen

Hemgjord korv med italienska smaker

1,7 kg fläskkött. 500 g späck från gris. Hacka chili och vitlök och lök grovt och lägg i en matberedare. Häll i citronskalet och saften i beredaren
Grekisk lammkorv

Grekisk lammkorv

Jag valde att använda fårstek och fett ifrån gris. Loukanika är en grekisk korv som ofta är gjord med fläskkött men även kan göras med lammkött
Kokt rimmat fläsklägg

Kokt rimmat fläsklägg

Fläsklägg är grisens övre bendel, framlägg eller baklägg, dvs. Kokt rimmat fläsklägg – saftigt mört och helt underbart smakrikt långkokt fläskkött som tillsammans med rotmos är typisk svensk husmanskost när den är som bäst
Gryta med asiatisk touch.

Gryta med asiatisk touch.

) Vi fick först hem hjortkött i november och strax därefter dök det upp vildsvins i frysen, så både gris och nöt har fått stå lite åt sidan som ni kanske förstår
Revbensspjäll marinerat med Kaffe och Kanel

Revbensspjäll marinerat med Kaffe och Kanel

Smakrika spjäll Huggna revben är en väldigt god och billig del av grisen. Kaffe och kanel används traditionellt för att smaksätta fläskkött i norra Dalarna
En gastronomisk resa till den amerikanska södern

En gastronomisk resa till den amerikanska södern

Man har alltså inte släpat en gris över hela gårdsplanen. Varmrätten var då pulled pork som är fläskkött (går även göra med nötkött) som tillagas på låg temperatur länge tills det blir så pass mört att det går att dra isär med två gafflar, varav namnet
Ciderbräserad skinkgryta

Ciderbräserad skinkgryta

)Eftersom vi köpte en halv gris av en lokal bonde (närproducerat gillar vi, eller hur. ) före jul så har vi en del fläskkött i frysen och i dag var det dags att använda en skinkstek
Schnitzel med tryffelsmör och bondbönsallad

Schnitzel med tryffelsmör och bondbönsallad

Lördagens lunch blev en dubbelpanerad schnitzel på gris. 2×200 gram fläskkött (be slaktaren mangla det lagom tunnt). 200 gram fläskkött (be slaktaren mangla det lagom tunnt)
Grillad lax med sashimi rub

Grillad lax med sashimi rub

Jag tror mer på havslevande djur än på gris i sammanhanget. Enligt Jonas Borssén, som gjort receptet till rubben, passar kryddningen även till annan fisk, skaldjur och fläskkött