Gris ben recept

Grilla gris

Häll på buljong och sjud under lock (fyll hela tiden på med vatten) i ca 3 timme eller tills köttet börjar släppa från benet. Torka av och rubba före grillningFläskbog (vattenstekt)1 fläskbog med bensaltvattenKrydda fläskbogen runt om med salt
Pulled pork - Dragen gris

Pulled pork - Dragen gris

Pulled pork1,5 kg fläskkarré utan ben1 stor gul lök2 vitlökar2 msk koncentrerad oxfond1 msk worshirechestersås1 msk dijonsenap1 msk tomatpurésalt och pepparrapsoljaHacka lök och vitlök grovt. 1,5 kg fläskkarré utan ben
En hyllning till grisen

En hyllning till grisen

Skär ur från benet och stek runt om vid servering i levande smör. Gott till alla grisdetaljer Skånska köttbullar
Pulled pork på Tinas vis

Pulled pork på Tinas vis

Redan vid niotiden på morgonen åkte grisen in i ugnen och där fick den stå i nästan nio timmar. en bit fläskkarré utan ben
Rimmad Fläsklägg i ugn med Timjan

Rimmad Fläsklägg i ugn med Timjan

Rimmad fläsklägg är en både god och billig del på grisen. Jag hade köpt en riktigt liten, nätad fläsklägg, men de hela med ben är godare
En dag på…Korvkurs på Allé

En dag på…Korvkurs på Allé

 Jesper Dahl, som arbetat många år i köket hos bla Leif Mannerström, visade oss hur vi skulle få ut fint kött från benen på den lilla halva grisen där på bordet
Sambalkotletter

Sambalkotletter

 Inför jul köpte vi en halv gris och har nu en massa fläskkotletter i frysen. Sambalkotletter6 fläskkotletter, med eller utan ben5 dl grädde (det går bra med mellangrädde)3 dl crème fraiche0,5 dl soja2-3 tsk sambal oelek2 vitlökslyftorLägg kotletterna i en ugnsform
Kalvsylta - klassisk som på mormors tid

Kalvsylta - klassisk som på mormors tid

Kokar du med ben så låter du benen koka med. Vatten, griskött, kalvkött, bindväv från gris, fett från gris, salt, kryddor, jästextrakt, konserveringsmedel E250 och antioxidationsmedel E300. 2 kg kalvkött, (högrev eller kalvlägg eller blandat och helst med ben)
Citron- och honungsglaserat revben

Citron- och honungsglaserat revben

Efter ett besök på Malmö Kötthandel, kom jag hem med en rejäl sida revben av gris. Ta fram en stor kastrull och lägg i revbenssidan hel
Kokt rimmat fläsklägg

Kokt rimmat fläsklägg

Fläsklägg är grisens övre bendel, framlägg eller baklägg, dvs. Sjud i 2-2,5 timmar tills köttet släpper från benen och är mört
Rullsylta

Rullsylta

Tunna skivor av späck från gris. Bringa med ben från ett lamm eller ett får. Bena ur och putsa bringan. Koka buljong på benen från bringan
Indisk köttgryta

Indisk köttgryta

Detta är ett experiment signerat herr Mårtensson, ett experiment som han lagat till med både lammbog och, som i lördags, griskinder och båda tyckte vi att dom smakade lika gott
Chilikryddade revbensspjäll med muscovadosås

Chilikryddade revbensspjäll med muscovadosås

I år var vi förutseende och beställde ekologisk gris från Persfolks Gård redan tidigt i höst. De här tjocka revbensspjällen smakade kryddigt gott av huset chiliblandning, och en otroligt god sås på muscovadosocker gjorde vår måndagsmiddag till en festmåltid
Kotlett med potatis- och sparrissallad och crème fraiche bearnaise

Kotlett med potatis- och sparrissallad och crème fraiche bearnaise

4 skivor kotletter av gris (med el utan ben). 4 skivor kotletter av gris (med el utan ben) 10 blad färsk salvia Salt Peppar 2 msk flytande margarin Potatis och sparrissallad 8 fasta potatisar, skalade och delade i 4 bitar/st 3 msk (250 ml) olivolja extra virgin 2 rödlökar, skurna i skivor 2 morötter, skalade och skurna i strimlor 3 stjälkar blekselleri, 1 cm bitar 12 gröna sparrisar, skurna i 2 cm bitar 3 msk balsamvinäger Salt Vitpeppar, nymald från kvarn Sås 1 brk crème fraiche bearnaise
Små, behagliga rysningar

Små, behagliga rysningar

Över det, skysås på gris. Den serveras med skumsås på fiskben, smör och vin på vita vinbär, samt citronverbenakräm