Gris balsamvinäger recept

Cochinito borracho (Berusad gris)

Cochinito borracho (Berusad gris)

1 msk balsamvinäger. Skär köttet i kuber på ca 3x3 cm. Hacka löken grovt. Skär vitlöken i tunna skivor. Strimla paprikan
Pulled Pork

Pulled Pork

En dragen gris. Blanda ihop chilisås, chipotlepasta, spiskummin, svartpeppar, soya, balsamvinäger, rapsolja, och smoked paprika till en barbecuesås och bred det över köttbiten
Kotlett med potatis- och sparrissallad och crème fraiche bearnaise

Kotlett med potatis- och sparrissallad och crème fraiche bearnaise

4 skivor kotletter av gris (med el utan ben). 3 msk balsamvinäger. 4 skivor kotletter av gris (med el utan ben) 10 blad färsk salvia Salt Peppar 2 msk flytande margarin Potatis och sparrissallad 8 fasta potatisar, skalade och delade i 4 bitar/st 3 msk (250 ml) olivolja extra virgin 2 rödlökar, skurna i skivor 2 morötter, skalade och skurna i strimlor 3 stjälkar blekselleri, 1 cm bitar 12 gröna sparrisar, skurna i 2 cm bitar 3 msk balsamvinäger Salt Vitpeppar, nymald från kvarn Sås 1 brk crème fraiche bearnaise
Remsan grillar

Remsan grillar

Men även ett spel som för mig var nytt - kasta gris. Man kastar helt enkelt två små grisar och får poäng utifrån hur de landar
Grissida på grillen

Grissida på grillen

Servera gris och picklad rödlök tillsammans med goda tillbehör. Ställ in grissidan i ugnen över natten på 70 grader i ca 10 tim. Skiva löken och lägg den i ca 1 dl balsamvinäger o ca 2 msk socker i 3 tim. ca 1 dl balsamvinäger
Stekt Fläsk med Löksås

Stekt Fläsk med Löksås

Gris på längden och tvären Många recept med fläskkött har det blivit under resan till Kreta. Precis som kyckling, som jag också lagat mycket av, är gris riktigt billigt och gott
Fläsk med löksås och tankar om Kreta

Fläsk med löksås och tankar om Kreta

Det är inte så ofta som jag lagar till gris kanske du har märkt, är helt enkelt inte så förtjust i smaken och upplever även att jag får mer värk om jag äter mycket charkprodukter av griskött

Äleby Gård 31 oktober 2017

Marinera med salt, balsamvinäger och olivolja. 5meter fjälster av gris. Meny. Lingonmarinarat vildandbröst med blomkålscrème, fänkålscrudité, syltad trumpetsvamp och friterad rotsaksjulienne
Närproducerat vin och sparris

Närproducerat vin och sparris

Tagliatelle med grön sparris, grädde och parmesan serverad med sallad på ruccola, grön och vit sparris, balsamvinäger och olivolja