Grisskinn. Bönorna Börja med att göra bönorna. Gris och fårgryta Det är vanligt att man har Confiterad anka i grytan men jag valde att ha fårkött istället
Man har alltså inte släpat en gris över hela gårdsplanen. Vi hade majs, tärnad paprika, tärnad gurka, blandade bönor, hemgjord tomatsalsa, hemgjord guacamole, gräddfil, riven cheddarost och det skulle även varit hackad lök med som jag glömde
torrt vitt vin som Alsace Pinot Gris eller valfritt. 2 dl kokta stora eller små vita bönor (valfritt). 1,5 kg lammkött för gryta med eller utan ben, hel fin lammnacke (som jag tycker är det godaste på lammet för gryta) benfria grytbitar eller skivad lammbog
Dels är det ofta dansk fläskfilé som finns till salu och jag vägrar köpa danskt fläsk sedan jag såg en dokumentär om dansk grishållning för något år sedan som fick mig att känna mig synnerligen illa till mods (jodå, det finns dansk gris som har det jättebra men du kan lita på att det inte är den som säljs till vrakpris i svenska affärer)
Jag har aldrig mått så bra som jag gör när jag inte äter kött (gris, ko, fågel) men det är helt klart upp till var och en vad man vill äta, jag bor med två köttätare och det går alldeles utmärkt
Det kan hända att detta inte var en lycklig gris, danskarna har ju lite dåligt rykte vad det gäller fläskkött, men med lite hjälp från den asiatiska affären som bara säljer saker som färdats runt halva jordklotet blev jag lite lyckligare