Pensla filén med grillolja du gillar. Blanda under tiden creme fraiche, vitlöksost och purjo. Ingredienser för ca 3 personer1 paket smördeg, kyld2-3 st kycklingfiléer, beroende på storlek1 dl creme fraiche200 g dessertost, smak vitlök och örter5 cm purjolök, strimladSaltSvartpeppar4 dl riven ostÄggVallmofröGör så härSätt ugnen på 225 grader
3 st kycklingfilé marinerad i grillolja med vitlöksmak. 1/2 st pressad vitlök. 3 st kycklingfilé marinerad i grillolja med vitlöksmak. 1/2 st pressad vitlök
Pensla med grillolja med vitlök och strö över örtkryddorna. Hacka vitlöken och fräs i smör. 1/2 dl grillolja med vitlök (t ex Caj P, eller ta olja, vitlök och grillkrydda). 2 vitlöksklyftor. 1/2 dl grillolja med vitlök (t ex Caj P, eller ta olja, vitlök och grillkrydda). 2 vitlöksklyftor 1 msk smör
Blanda samtliga ingredienser utom grilloljan till en smidig färs. Finhacka persilja och vitlök. Trä på dem på grillspetten och pensla dem med grillolja
Grillolja. 5 cm skivor och grilla zucchini, aubergine och rödlök som penslas med lite grillolja (löken kan skäras i klyftor och grillas på spett). Skiva vitlöken grovt, repa ca 1 dl löst pressade örter och blanda alla ingredienser. 5 vitlöksklyftor