Dagen innan grillningen ägde rum hade Håkan delat revbenen i bitar så de blev i portionsbitar, så kallade pinnar, torrkryddat dom och sen fick de stå och mysa i kylen
Pensla köttet en gång med såsen vid slutet av grillningen. Nu gäller det bara att komma på hur grejorna fungerar, så jag väljer ett rättframt recept på revben från Webers manual
grillningen råder inte vädret över iallafall. 1,5 kg tunna revben. 1,5 kg tunna revben. Det är verkligen inte särskilt upplyftande väder vi har, så här de första dagarna av semestern
Blanda alla ingredienser till grilloljan väl, och pensla på revbenet runt om ordentligt. Lägg revbenet med bensidan upp på ett galler och placera mitt i ugnen
Starta grillen för indirekt grillning. Det blev grillade tjocka revben som blev fantastiskt goda, räkspett, grillade padrones, grillad färskpotatis, grekisk sallad och en limeaioli
Pensla med ingefärsglaze och vänd köttet flera gånger under grillningen. Lägg revbenen tillsammans med vitpepparkorn, salt, lök och lagerblad i en kastrull
Revbenen penslade vi med Teriyakisås under grillningen. Utmärkt till helgens grillningar. Man kan ju inte enbart äta coleslaw, så vi grillade även lite tunna revbensspjäll köpta hos Gårdsbutik Thuresson
Pensla med glacen i slutet av grillningen. Nu i juletider kan det passa extra bra med ett recept på revben tänkte vi, det är ju flera av oss som har det med på julabordet