Då vegokött blir lite tråkigt om du bara trär upp det på en pinne utan marinad så har jag valt att utgå ifrån ett persiskt recept på kobideh kebab som är en mer uppkryddad variant, ofta gjord på nöt eller lammfärs
Förbered grillen så att du kan grilla både direkt och indirekt grillning. Idag fyller min fru Mirja år och hon har önskat sig grillade lammfärsbiffar med limepasta
Värm ugnen tilll 225 grader, förbered ev grillning. med pommes frits 400 g nöt eller lammfärs. 1. 2. Skiva tomaterna centimetertjockt, lägg dem i en oljad ugnssäker form, droppa över mer olja och ugnsbaka 20-30 minuter
Grillning har jag i alla fall hunnit med mellan all lukning och fönsterträdsvattning. 800 g lammfärs eller nötfärs2 msk currypulvereller1 msk gul currypasta2 vitlöksklyftor1 ägg1½ dl färska korrianderbladsalt och svartpepparLägg träspetten i blöt ca 30 min (så slipper ni så svarta spett som jag fick). Mittimaten med Jojje 800 g lammfärs eller nötfärs
Och i den lilla runda skålen lite BBQ sås från sommarens grillning. I en bunke så blandar du lammfärsen med yoghurten, BBQ såsen, havssalt och svartpeppar
Lammfärsburgare med stekta kantareller, coleslaw på rödkål och glutenfritt bröd. Mixa vitlök, persilja och citron och ha sen ner lammfärsen och eventuellt fiberhusken
Jag gjorde hela satsen, så jag har kvar i frysen för kommande grillningar). Så i senaste numret av ICAS tidning Buffé fanns ett intressant, icke fett-skrämt, recept på lammfärsburgare som jag provade igår