Så det blev kyckling med grönsaker, såsen och surdegsbröd, enklaste men godaste blandningen. Igår köpte jag kycklingfiléer, det är ganska billigt med färska så jag köper aldrig frysta och jag fryser aldrig heller in kött eller kyckling, undantagsfall kan var om jag hittar oxfilé till bra pris
Rör om några gånger i grönsakerna med grilltången under grillningen. Skär grönsakerna, för över i ett foliepaket, häll över grillolja, hur mycket grillolja är svårt att säga, beror på hur mycket grönsaker du har
Sätt på bordsgrillen på högsta värmen och låt den bli riktigt varm, min har en lampa som signalerar när den har nått den temperatur du har valt, (eller tänd grillen och låt den bli redo för grillning)
Starta grillen för indirekt grillning. Nu är vi hemma ifrån Danmark igen, vi har haft det riktigt bra och faktiskt fint väder, tror det var bättre än här hemma
-) Lördagen spenderades till större delen i trädgården med diverse sysslor såsom tex rengöring av växthus utvändigt och invändigt och på kvällen var det givetvis dags för grillning
Ungefär en kvart innan grillning är lagom, kanske lite längre beroende på köttets storlek. Recept ⁄ TillbehörMarinad på godaste vis till kött och grönsaker
Gnid in lammracksen med blandningen och låt ligga en timme före grillning. Pensla grönsakerna med olivolja för matlagning och grilla dem så att de får fin färg och blir mjuka, salta
Marinera grönsaker innan grillning i oljan eller ringla oljan över efteråt. Vill ni ha tips på marinader till kött, kyckling och fisk ni kan blanda själva hittar ni det här & här, men idag får ni mina tips på marinader/såser som passar bra till grillade grönsaker från senaste numret av KalmarPosten
Under tiden kan du grilla grönsakerna. Skär upp köttet och servera med grillsåsen, grillade grönsaker och lite kokt färskpotatis och givetvis ett glas rött
Pensla med grillolja och vänd köttet flera gånger under grillningen. Pensla grönsakerna med olja. Vänd försiktigt ner peston och de grillade grönsakerna