Självklart kan man göra egen marinad/grillolja men jag var lite bekväm och köpte en färdig, Caj P’s Original, som jag använder rikligt av vid tillagning av quornfiléerna, som kan antingen stekas, grillas i ugnen eller på grillen
eller olja blandad med lite grillkrydda. Trä upp potatisen på spett och pensla med grillolja. Blanda philadelphiaost, kesella, citronskal och citronsaft i en skål
Valfria kryddor, jag använder ofta bara rejält med grillkrydda (ta de kryddor du gillar bäst). Men det är så fasligt mycket smidigare och godare att tillaga den i Crock Pot
Grillkrydda. Blanda samman kryddor, olja, soya och balsamvinäger i en påse eller skål. Lägg i kotletterna och se till att de täcks helt av blandningen och låt dem ligga i minst en timme, men gärna från morgonen eller kvällen innan
Skala och skär sötpotatisen i bitar. Värm mjölken och grädden tillsammans. Lägg i ett ägg i moset och vispa med elvisp tills det blivit en mjuk konsistens
Idag smaksatte jag filén med grillkryddaochgrillolja vilket gav köttet en kryddig bitvis hård yta och ett saftigt inre, det kan inte blir så mycket bättre