Valfritt kött, fläsk eller nöt – vi hade entrecote. Hacka basilikan och tomaterna i strimlor, skär löken i tunna skivor, krossa nötterna lätt och blanda ner allt i aiolin
Vik ut och fyll med fetaost, tomatbitar och basilika. Jag hoppas grillvädret snart är tillbaka hos oss och i väntan på det så drömmer jag mig tillbaka till dagar då vi kunde njuta av grillmat, som den här helgrillade fetaostfyllda fläskytterfilén
Basilikasås. Mixa basilikabladen med creme fraiche, vitlök och salt till en slät sås. Basilikasås. Marinerad helgrillad fläskfile' 4-6p2 dl allround grillolja 2 dl rött matlagningsvin1 dl sweet chilisås1 msk oregano1 msk torkade örter1 klyftad röd lök2 hela fläskfile' ca 500 g varSkär av lite fett och senor. Fläsk stroganoff 4-6p. Fläskfilégratäng med trattkantareller 4p. 1 kg fläskfilé. Parmesanlax med basilikasås, tagliatelle och squashband ca 8p. 1 kruka basilika. 2 hela fläskfile. 1 kg fläskfilé. 1 kruka basilika
Ärter och fläsk, sill och potatis, kams, sluring. ), humle (sömnbefrämjande), basilika (lugnande), citronmeliss/hjärtansfröjd (för ett gott minne), vinruta (bot mot pest), kamomill, johannesört, m
Vi inventerade kylen i går och spånande samman en soppskiss med italiensk touch med hjälp av bland annat örter, tomater och en bit finfint rökt fläsk från Håkans jobb (så klart
Thaibasilika el. basilika. 450 g fläskfilé el ryttarfilé. Dela hälften av köttet i kuber om 2x2 cm,. grovmal resten av köttet, lägg kuberna och det malda köttet i varsin skål
Varva grillad tomat och frukt på ett fat och riv över mozzarellan och basilikan. 1 kruka basilika. Blanda färs med riven vitlök, mycket fint hackat citrongräs och chili, samt salt och peppar
150 g malet fläskkött. 50 g rimmat malet fläsk. 40 g blandade färska örter (lika delar koriander, timjan, basilika och bladpersilja). 150 g malet fläskkött. 50 g rimmat malet fläsk. 40 g blandade färska örter (lika delar koriander, timjan, basilika och bladpersilja)
Servera som den är eller tillsammans med grillad kyckling eller fläsk. 2 portioner 2 portioner pasta ca 1 dl creme fraiche en näve färsk basilika en näve färsk persilja en näve färsk salvia 2 msk olivolja 1 vitlöksklyfta 1 liten rödlök 1 burk majskorn en näve babyspenat ½ röd spetspaprika 1/4 gurka 1 tomat svartpeppar & flingsalt
raggmunk – med eller utan stekt fläsk. Till fredagens middag köper du sedan till hel kyckling (jag väljer helst majskyckling), några goda grönsaker du känner för och som du hittar, kanske tomat, mozzarella och färsk basilika till en insalata caprese (recept finner du här på Katinkas Kitchen)