Grilladekamben är så galet gott om man får till den rätta kryddan med saltlag och glaze. När jag hittar färska kamben i köttdisken så köper jag ofta hem en större mängd
Fantastiskt möra och goda kamben, och en hemmagjord glazé med sting. 2 kg kamben. Koka kambenen i vattnet och kryddorna 30 minuter i tryckkokare eller 1,5 timme i kastrull. 2 kg kamben
Jag frågade hur det gick med steken han grillade och ett uppgivet svar kom ut från den mustachprydda lilla munhålan om att den blev bränd och att han nu hade ätit sig mätt på den inköpta potatissalladen vilket i sin tur resulterade i att ha nu mådde illa
I sommar har vi grillat mängder med revben och kamben, men ibland kan det ju vara gott att variera sina grillvanor, så i söndags blev det lite extra gott grillat - nämligen anka
1,2 kg revbensspjäll eller kamben. Salta spjället och grilla det över glöd ca 10 min på varje sida. Blanda en grillsås av smör-&rapsolja, chilisås, soja, ingefära och sambal oelek