Grillade färsbiffar recept

Färsbiffar med grillad paprika

Färsbiffar med grillad paprika

Jag höll paprikabitarna med en tång och grillade dem rakt över gasspisens låga (skinnsidan mot elden), men man kan så klart lika gärna grilla dem på hög värme längst upp i vanlig ugn
Grillade färsbiffar med smak av spiskummin & rökt paprika

Grillade färsbiffar med smak av spiskummin & rökt paprika

Grilladefärsbiffar med smak av spiskummin & rökt paprika. Ca 15 biffar 1 kg nötfärs 2 dl creme fraiche1 ägg1 gul lök, finhackad1 msk spiskummin2 tsk rökt paprikapulver 1 krm chilipulver1 msk kalvfond 1 msk saltsvartpeppar Blanda ihop alla ingredienser till biffarna och låt smeten vila i 10 minuter
Grillad färsbiff med champinjoner

Grillad färsbiff med champinjoner

Lägg färsbiffarna på galler i en långpanna. Sätt ugnen på grillvärme. Blanda färsen med potatismjöl. Hacka champinjonerna och blanda ner dem och persilja, vatten, salt och peppar i färsen
Grekiska färsbiffar med grönsakssås

Grekiska färsbiffar med grönsakssås

Grekiska färsbiffar med grönsakssås, 4 portioner. Idag bjuder jag på ett sådant där bra recept. Ni vet ett sådant som kräver minimal arbetsinsats men ger maximal smakutdelning
Grillad Paprikasås

Grillad Paprikasås

Men jag delar med mig av den ändå för den är god till hamburgare, färsbiffar, kyckling och för att inte tala om grillat
Färsbiffar med feta och tomatsås

Färsbiffar med feta och tomatsås

Skär fetaosten i fina tärningar. Blanda ihop köttfärsen, pressad vitlök, timjan, salt och peppar. Arbeta färsen väl i bunken
Grillade öppna, typ, hamburgare

Grillade öppna, typ, hamburgare

Efter en skön fredagseftermiddag som bestått av både hårt arbete, en kall öl på en solig och sommarvarm altan med arbetskamrat, make och granne och faktiskt väldigt lite tid i köket kunde vi rätt sent njuta av svulstiga, smakrika och välfyllda färsbiffar
Tagliatelle med ostig grönsakssås och färsbiffar

Tagliatelle med ostig grönsakssås och färsbiffar

Här kommer färsbiffar sist i receptnamnet, och det är helt enkelt för att pastasåsen med grönsaker, cambozolaost, grädde och crème fraiche blir så förbaskat god att den förtjänar att stå först