Sist vi grillade blev det faktiskt torskfiléer som vi lade på grillen och det blev underbart gott. Serverades med ugnsstekt nypotatis, kokta hericots verts pesto och en skiva citron
Konstigt, grillad fisk är ju så gott men det är den bistra sanningen. Hur mycket jag än älskar lax, röding, böckling, torsk, sardiner, makrill etc äter vi det tyvärr lite för sällan
600 g fiskfilé, ex sej/hoki/pangasius/torsk. 8 skivor skinka8 tomatskivor10 cm strimlad purjolökröd pestooreganoostskivorVärm smörgåsgrillen. Bred på lite pesto på 8 brödskivor. 600 g fiskfilé, ex sej/hoki/pangasius/torsk. 10 cm strimlad purjolökröd pestooreganoostskivor
Ringla över lite pesto och servera. 2 msk pesto. 1. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Skär zucchini i bitar och Grovhacka basilika blad, finhacka en gul lök
Kolla noga så att fisken är genomgrillad när tiden är klar. Torsk i ugn med pestotäcke blir alltså det första av fem snabba och nyttiga vardagsrecept som kommer förgylla vår vardag denna vecka
I princip allt på menyn lät lockande, eller vad sägs om soppa på färska gröna ärtor med bacon och grillade räkor, kronärtskockssallad med svamp och vinägrett, potatissallad med färsk krabba, kalvkotlett à la Cordon-Bleu, grillad seabream med pesto och grönsaker eller ”Ile flottante – mjuka flytande maränger – med salt karamellsås till dessert
Ringla över lite pesto och servera. 2 msk pesto. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Skär zucchini i bitar och Grovhacka basilika blad, finhacka en gul lök