Idag tog jag fram vår elgrill och grilladetorsk. Riv gurkan på ett rivjärn. Krama vätskan ur gurkan och blanda med yoghurten, limepeppar, och de hackade kräftstjärtarna
Som huvudnummer har köket valt den grillade grisnacken. I dess sällskap, en bit lätt syltad torsk med bränd och picklad gurka, baconkräm och dillvinägrett
På den syrade gurksalladen hamnar torsken och intill det en yoghurtsfär. Snabbpicklad asiatisk gurksallad med ingefära Skär långa remsor av gurkan på längden med en osthyvel eller liknande
1 grillad, pillad kyckling. 1 liten tärnad gurka. 600 g vit fisk ex pangasius, hoki, torsk. 1 grillad, pillad kyckling. 1 liten tärnad gurka. 600 g vit fisk ex pangasius, hoki, torsk
Söndagen tillbringades utomhus hela dagen och det smakade bra med en rejäl middag med massor av ugnsrostade grönsaker/potatis, tzatziki och grillade färska salsiccia-korvar
Under semestern blev det mycket grillat och ett recept jag tidigare hittat hos Tant Gul (måste komma ihåg att fråga hur hon fick namnet eller hur det kommer sig att hon kallar sig så) passade jag på att testa, nämligen grilladtorskfilé
tomatsalsa, surdegskrutong och senaps-gurka. Grilladtorskrygg, stekta kantareller och persiljerot. Stek eller grilla torsken i het stekpanna i några få minuter på var sida