Rödvinssås var ett önskemål från dotterns sida, så det fick det bli. Köttet kryddades endast med flingsalt och svartpeppar och grillades sedan på utegrillen
Tänk er en perfekt grilladryggbiff du just beställt in på restaurang som bara är sååå inbjudande när den kommer ut och enligt menyn ska serveras med rödvinssås
Cabernet Merlot är ett fruktigt och bärigt rödvin, som passade utmärkt till grilladryggbiff. Chardonnayboxen med ton av päron och vanilj var fantastisk till grillade havskräftor
Min man och jag är inga vinexperter men vi tyckte att vinet var gott och att det passade bra ihop med köttet som också var supergott, vi grillade till mediumrare och det blev saftigt och smakrikt
Jag grillade secreto, ibericoracks, ibericokarré, flapsteak, picanha, entrecote och massor av andra grejer till folk som är vana att äta grillkorv och andra enklare grejer
Dessutom grillade vi en sida med ben från en tacka (filéer och ryggbiff). Vi grillade bitar av griskött som jag först hade förkokat i en timme innan jag la den i marinad ett par timmar och sen var den redo för grillen
Ale & soyamarinerad grilladryggbiff med riven potatisfondant och rödvinssås. Stek ryggbiffarna på hög temperatur på båda sidor så att dom verkligen får ”grillränder”
* Koka upp buljong, rödvin och tomatpuré i en kastrull. 4 skivor ryggbiff. Pressa i vitlöken. * Rör ut mjölet i kallt vatten, tillsätt detta i såsen under omrörning