Jag tittade på Jamie Olivers "30-minute meals" för ett tag sedan, där han tillverkade den ultimata smörgåsen. 2 bitar ryggbiff. 2-3 st grillad, inlagd paprika (finns på burk)1 handfull färsk persiljaBalsamvinägerOlja (Raps)SvartpepparKrydda köttet med salt & peppar och klappa in färsk timjan. 2 bitar ryggbiff. 2-3 st grillad
Till varmrätt, då vi var som mättast, blev det helstekt ryggbiff från Gårdsbutik Thuresson, med potatisgratäng, sparris, rödvinssky och egenslungad bearnaisesås
Då serverades tunna skivor av grilladryggbiff ovanpå rosésallad och med stora drivor parmesan på. Inspirerad av Jamie Oliver som vid ett tillfälle gjorde en dressing på olja, vinäger och örter ovanpå ett skärbräde och lät sedan strimlor av kött vändas runt i detta, gjorde jag tagliata med örter och chili
Dessutom grillade vi en sida med ben från en tacka (filéer och ryggbiff). Vi grillade bitar av griskött som jag först hade förkokat i en timme innan jag la den i marinad ett par timmar och sen var den redo för grillen
Köttet var hängmörad ryggbiff som marinerades med. Tvättade ny/sparris potatis, ekologiska rena och tvättade palsternackor skiva ner allt med skal i lagom stora bitar