Skär broccoli i mindre buketter. Lägg på nudlar och broccoli. 11 broccoli. 1500 g ryggbiff. 1250 g risnudlar 1 broccoli 2 vitlöksklyftor 1 msk olivolja machesallad babyspenat sockerärter 500 g ryggbiff ½ kruka koriander 0,5 knippe bladpersilja 1 röd chili 1 limeKoka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen
Jag grillade min ryggbiff och fick den precis som jag vill ha den, lagom rosa men inte blodig. Idag blev det stekt ryggbiff med en snabb sås och broccoli till lunch
Ta ut ryggbiffen så den blir rumstempererad. 220g ryggbiff50g skivad blomkål30g tunt skivad fänkål30g 3st cocktailtomater60g strimlad isbergssallad3 blad skivad basilikaHalv rivet citronskal 2 matskedar balsamic vinäger10g 1 matsked olivolja10g 3st hackade valnötterNypa vitlökspulverMalen svartpeppar5dl vatten10g saltNypa bikarbonat soda. När vattnet kokar lägg i broccolin och fänkålen i 40 sekunder inte mer eller mindre. Grilla ryggbiffen i 4 minuter med 1 minut mellan varje vändning, låt vila i ca 2 minuter, krydda med malen svartpeppar och örtsalt. Kalorier 235,4Protein 26,4Kolhydrater 3,2Fett 12,6 220g ryggbiff
Skala och hacka rödlök och lägg hälften av den tillsammans med broccolin i en bunke. Servera biffen med broccolisalladen, rosépepparsåsen och klyftpotatis