Jag påbörjade detta grillprojekt redan i tisdags kväll då jag la en rostbiff i brine. I fredags var jag beredskapsledig och för er som följer bloggen vet att då brukar jag göra något nytt
I helgen som gick så slängde jag en rostbiff på grillen. Rostbiff är väldigt gott tycker jag, ett smakrikt kött som man faktiskt kan äta kallt också som tex pålägg
Mycket grillning blir det nu när våren är här vilket ju är härligt och gott, häromdagen blev det grillning av rostbiff i skivor, mycket gott, till det blev det sötpotatis i ugnen och en mycket lättlagad och god bearnaisesås (eller snarare en dippsås kanske)
I fredags så grillades det igen, denna gången blev det grönsaker i foliepaket direkt på grillen tillsammans med grilladrostbiff, majskolv och fetaostkrämen som jag bloggat om tidigare
Tillagning. 1. Dressingen. Lägg vitlök och ingefära i en kopp. Finhacka chilin och tillsätt denna. 2. Häll i fisksås, honung, limejuice, vinäger, olja, vatten och sesamolja
Ingredienser. 1. burk keso. 2. msk chilisås. äpple. 1/2. rödlök. Så här gör du. Skala. och hacka äpple och lök. Blanda. i en skål med keso och chilisås
Dela rostbiffen i fyra biffar och banka ut biffarna något. 800 g lammrostbiff. Låt biffarna marinera en timme i olivolja med hackad vitlök och rosmarin
Grillade även lite rostbiff som vi hade hemma för att dryga ut. Jag serverade köttet med ugnsgrillade rotfrukter och sötpotatis och min supergoda lättlagade basilikamajonäs
1 förp Scan skivad Mörpack, Rostbiff, ca 1000 g. 1. Mojo rojo. Skala lök och vitlök. Dela paprikan. Rosta paprika, chili, lök och vitlök i 200° ugn tills de är mjuka, ca 15 min
Erik grillade en stor bit svensk rostbiff, mat i flera dagar. Grilla är underbart, så enkelt och gott. Enkelheten står maken för, han är grillmästare i vår familj