Lammkött är i säsong just nu och jag har redan hittat en rostbiff till nästa helg. Nu är det bara att lägga upp de nygrillade lammkotletterna tillsammans med de ugnsbakade tomaterna, oliverna och grillade paprikorna som du fyller med basilika och fårostcremén
Till middagsmaten på nationaldagen gjorde jag ett nytt tillbehör som vi åt till rostbiff. torkad basilika, vitlökspulver och lite chiliflakes (smaka dig fram till hur mycket just du vill ha)
Visst kan man grilla den i skivor eller tillreda den i ugnen men få saker slår en helgrillad styckdetalj som legat något timme eller mer på indirekt grillning
Gjorde några recept på snittar som jag vill dela med mig av, först de vanliga med skagenröra på och en röra med rödlök sedan var det en röra med rostbiff i den blev väldigt lyckad
Men den här gången bjöd vi på grillade kotletter istället för charkuterier till salladen. Jag hade gjort en pastasallad och en enkel risonisallad, till den bjöd jag på vinmarinerad rostbiff, skinka och pepparsalami
Helstekt rostbiff med hemgjord pestosås. Torka av rostbiffen och lägg i en ugnssäker form. 2 kg fin rostbiff. 1 dl färsk basilika. 2 kg fin rostbiff. 1 dl färsk basilika
Fördela sallat, mynta, basilika, koriander och gurka på tallrikar. 450 gram rostbiff. 75 dl basilika. Lägg kött, sojasås, vitlök och pressad lime i en skål och låt stå i 10 minuter