Ge först köttet lite färg runtom lägg den sedan vid sidan om så den blir indirekt grillad. Ja, nu när det blir varmare så åker väl fler och fler grillar fram kan jag gissa (min står ju ute året runt som ni säkert vet) och då vill jag gärna tipsa er om en jättegod rätt som jag gjorde nu i påskhelgen nämligen porchetta
Servera med primörer, grillad blomkål, salsa verde eller rödvinssmör. Porchetta. Gör så här. Grilla köttet med salt och peppar på låg värme (ca 125 g) till ca 50 grader och låt de sedan vila 8-10 minuter i aluminiumfolie eller smörpapper, tänk på att inner temperaturen stiger när de vilar
Till lunch passar det bra att servera dem grillade och varma, t. med porchetta som i rätten nedan. Chiabattabröd är bra utflyktsbröd med olika fyllning
Porchetta på rotisserieEspressorubbad ryggbiff Reverse SearedT-Bone med LakritskryddsmörHappy BBQ Asia PyttPulled Pork FattyGyros på RotisserieFläsklägg Low & SlowSchweinehaxe på 3 dygn
Porchetta (ugnsstekt karre) & grillad blomkål. Kyckling cacciatora med grillad aubergine. Efter en Söndag på jobbet slår jag mig ner i soffan och skall knåpa ihop en veckomatsedel till nästa vecka, det är ju italienskt på gång
Sen tände jag grillen och grillade den på indirekt värme i ca. Jo, en äkta Porchetta är tillagad av en urplockad och urbenad spädgris som man fyller med diverse fläskkött
En något saltlös tortilla med lite majonnäs och en grön grillad chili på toppen. Porchetta mojo rojo. Jag provade vårrullar med grillad fläskkarré stekta i svart- och szechuanpeppar med en god dippsås gjord på sesamolja, soja och sesamfrön