I går var vi på fisk marknaden här i Portugal och köpte färsk tonfisk i en hel bit. Till tonfisken gjorde jag rostad blomkål i ugnen, smakade riktigt bra till fisken
Tonfisken. Häll den direkt över tonfisken. Pensla tonfiskskivorna med lite olja, salta och stek dem i het grillpanna 1-2 minuter på varje sida. 400 g färsk tonfisk. 25 g soltorkade tomater (ej marinerade)
Blanda tonfisk, svarta oliver och lök och krydda med citrondressing, salt och svartpeppar. 150g tonfiskfiléer (finaste kvalitet och mycket färsk). Skär tonfisken i 1-cm kuber och lägg åt sidan
Marineradtonfisk. Jag hade några skivor färsk tonfisk som jag tänkte grilla men det kändes lite onödigt att tända grillen för att grilla i tre-fyra minuter så jag halstrade fisken i en het panna istället, det gick väldigt bra och den blev riktigt god
De sista flämtande sommardagarna testades detta recept på tonfisk med grönsaker à la Italien. Grilla portionsbitar av tonfisk snabbt på båda sidorna utan kryddor
Maria och hennes familj kom på besök och vi tände årets andra grillmiddag i form av marinerade skinkschnitzlar och kamben, hasselbackspotatis och grillade sparris och champinjoner för att bara nämna lite av det som stod på mitt middagsbord