Grillad kycklingfilé. Halloj. Äntligen kväll. Idag har jag jobbat till 19 och nu på kvällskvisten har jag packat resväskan, en tur till Göteborg står på schemat
Ugn 250°. Skär lårfiléerna i åtta bitar vardera. Lägg grillspett i vatten. Blanda marinaden från påsen med olivolja, paprikapulver, citronskal och svartpeppar i en bunke
Det går även att grilla de marinerade kycklingbitarna. Skär kycklingköttet i bitar. Blanda i en plastpåse farinsocker, salt, vitlök, salladslök, habanero, paprikapulver, kryddpeppar, ingefära, lime och rom
Ännu en härlig dag på semestern, jag är förvånad… solen skiner och det är härligt. Först lite lördagsfixande sen åkte vi och hämtade godingarna, det blev lite legobyggande när vi kom hem… en helikopter blev det
1Potatisgratäng med fetaost, ca 50 min1400 g mjölig potatis 5 stora klyftor vitlök 1 rejält knippe persilja 200 g fetaost gjord på får- eller getmjölk 75 g smör 5 dl grädde 7 dl standardmjölk salt och svartpeppar 3 dl riven lagrad cheddar, västerbotten eller annan smakrik ostMarinerade kycklingspett
Blanda alla ingredienserna utom kycklingen till kycklingbulgogin till en marinad. Lägg i kycklingen och låt marinera i minst 20 timmar eller mer, gärna över natten