Grillad makrill recept

3 Spara
Grillad makrill provencale

Grillad makrill provencale

Lägg i vitlöken, rödlök, citronskal och fänkål. Pensla makrillen med olivolja. 1 rensad och sköljd makrill per portion. 6 vitlöksklyftor, 1 dl olivolja, 2 stora rödlökar skalade och skurna i stora klyftor, det yttersta av skalet i strimlor samt saften från 1 citron, 1 fänkål skuren i strimlor, salt och peppar efter smak, lite strösocker, 2 tomater urkärnade och skurna i klyftor, 1 msk kapris, 6 sardellfiléer i bitar, 1 kvist grovt skuren rosmarin, 2 kvistar grovt skuren timjan, 1 msk torkad dragon. Dela vitlöksklyftorna på längden och koka 1 minut i lättsaltat vatten. 6 vitlöksklyftor
5 Spara
Paleoskafferiets Fiskgratäng

Paleoskafferiets Fiskgratäng

 Det finns inte mycket som slår en helgrillad makrill en vacker sommarkväll. Paleoskafferiets FiskgratängDetta behöver du till en gratäng för 3-4 personer 600 g torskfilé1 purjolök1 knippe sparris2-3 nypor havssaltev. lite peppar5 dl kokosmjölk3 msk dijonsenap3 msk dill (jag avände frusen) Så här gör du Sätt ugnen på 200 graderLägg torskfilén i en ugnssäker formSalta och peppra på fiskenSkölj och skär purjolöken i slantar som du strör över fiskenSkölj och skär bort ändarna på sparrisenLägg sparrisen i formenVispa ihop kokosmjölk och dijonsenapBlanda i dillenHäll över gratängenGrädda mitt i ugnen i ca 40 minuter tills fisken faller i sär när du testar försiktigt med en gaffelNu är fiskgratängen färdig att avnjutas tillsammans med ett valfritt tillbehör, vi valde just för dagen en härlig blandsallad. 1 purjolök
1 Spara
Äppeltarte

Äppeltarte

Sista semesterdagen och mannen bjuder på grillad makrill och jordgubbar. Skridskoåkning, grillad marshmallows och en ljuvlig ”falsk” ostkaka
0 Spara
Makrillkorv

Makrillkorv

2 st makrill , Hel. 1. Rensa, filéa fisken och ta bort skinnet. 2. Mixa fisken eller om du har mal ner i köttkvarn med salt och peppar + andra kryddor som du vill ha
11 Spara
Krämig Fiskgryta med Bacon!

Krämig Fiskgryta med Bacon!

)Krämig fiskgryta med baconDetta behöver du till 2 stora portioner500g torskfilé125 g bacon4 dl kokosmjölk2 msk dijonsenap (vi använder Kung Markattas)2 dl  hackad gräslök2 tomater1 tsk torkad libbstickaLite olivolja eller kokosolja att bryna iSå här gör duKlipp baconet i mindre bitar och bryn det lätt i en panna med högre kanter eller i en grytaVispa samman kokosmjölken och dijonsenapen i en bunke och häll sedan över baconet Tillsätt gräslöken och libbstickanRör om och låt koka samman i ca 15 minuter tills det tjocknat något, rör då och dåSkär torskfilén i mindre bitarTillsätt torsken och låt koka sakta ytterligare 4-5 minuterKärna ur och dela tomaterna i mindre bitarVänd ner tomaten i fiskgrytan och låt de bli varmaNu är Fiskgrytan klar
Sökförslag och sidor