Grillad makrill vin recept

Grillad hel fisk med gräslökshollandaise

Grillad hel fisk med gräslökshollandaise

Tycker du såsen är för tjock kan du spä med någon matsked vatten eller vitt vin. Servera de hela grillade fiskarna på fat med citronklyftor samt kokt potatis, gräslökshollandaise och tomat- samt grönsallad
Kryddig köttgryta med skogschampinjoner

Kryddig köttgryta med skogschampinjoner

Sista semesterdagen och mannen bjuder på grilladmakrill och jordgubbar.  . Underbara söndag. solen skiner och det är härligt att vara ute och andas in den sköna höstluften
Om det hade varit makrillsäsong

Om det hade varit makrillsäsong

Jag kombinerade samman två sorters grovkornig dijonsenap och honungsdijonsenap med dill, vitt vin och grädde, och dessa ingredienser passade så otroligt bra till makrillen att jag blev alldeles lycklig
Müsli, nötter, frön och bär

Müsli, nötter, frön och bär

Sista semesterdagen och mannen bjuder på grilladmakrill och jordgubbar.  . Jag älskar nötter och frön och äter det gärna till min frukost

En härlig grillkväll och Chimichurrisås

När vi under frukosten diskuterade vad de båda kände för att äta så längtade mannen efter en grillad köttbit och sonen ville ha korvstroganoff
Tant Guls legymsallad

Tant Guls legymsallad

Sista semesterdagen och mannen bjuder på grilladmakrill och jordgubbar. Sallad med fetaost, grillad zucchini och bönor
Fiskburgare

Fiskburgare

Sista semesterdagen och mannen bjuder på grilladmakrill och jordgubbar.  . Nu är vardagen igång och det är full fart igen
Äppeltarte

Äppeltarte

Sista semesterdagen och mannen bjuder på grilladmakrill och jordgubbar. Skridskoåkning, grillad marshmallows och en ljuvlig ”falsk” ostkaka
Grön mat och dryck

Grön mat och dryck

Grillad Rödspätta med brynt smör majonnäs och syrade kantareller. Nyrökt makrill med västeråsgurka på älgö (på knäcke)
Fisk igen!

Fisk igen!

Idag blev det helgrillad/röktmakrill. Jag är inget stort fan av vitt vin men ikväll drack vi en favorit till fisk
Middag på Fera at Claridge’s, Mayfair

Middag på Fera at Claridge’s, Mayfair

Havsabborren med grillad purjolök och knivmusslor var också lite ojämn, Purjon var full av smak och knivmusslorna goda men fisken tyvärr lite tråkig

Kost- och motionsdagboken v 12

Makrill,ostkex. Surdegsbröd med ost och salami,vindruvor. Vin. Vin. Mangobowl med banan och vindruvor,surdegsbröd med salami och paprika

Kost- och motionsdagboken v23

Paj med grillad kyckling och grönsaker. Fullkornsbröd med leverpastej och makrill i tomatsås. Öl,vin,Baileys,kaffe

Grillad makrill

Rödvinsmarinad. ½ dl balsamvinäger.  Skär fisken i lagom stora portionsbitar och låt dem ligga kallt i rödvinsmarinaden i minst 10 timmar före grillningen.  Grilla makrillbitarna (ej filé) i ca 15 minuter. Jonas Blomqvist & Erik Kihl Ca 1 kg hel makrill . 2 dl rött vin