Till grilladmakrill dricker jag gärna rött vin. Ett upphällt glas vin intill det tända ljuset i fönstret i hallen kan göra underverk med vilket humör som helst
Tycker du såsen är för tjock kan du spä med någon matsked vatten eller vitt vin. Servera de hela grillade fiskarna på fat med citronklyftor samt kokt potatis, gräslökshollandaise och tomat- samt grönsallad
Sista semesterdagen och mannen bjuder på grilladmakrill och jordgubbar. . Underbara söndag. solen skiner och det är härligt att vara ute och andas in den sköna höstluften
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Jag kombinerade samman två sorters grovkornig dijonsenap och honungsdijonsenap med dill, vitt vin och grädde, och dessa ingredienser passade så otroligt bra till makrillen att jag blev alldeles lycklig
Rödvinsmarinad. ½ dl balsamvinäger. Skär fisken i lagom stora portionsbitar och låt dem ligga kallt i rödvinsmarinaden i minst 10 timmar före grillningen. Grilla makrillbitarna (ej filé) i ca 15 minuter. Jonas Blomqvist & Erik Kihl Ca 1 kg hel makrill . 2 dl rött vin
Vi har tidigare frestat er med helgrilladmakrill med färsk koriander- och chilidressing. I kylväskan låg bag-in-boxen med rosévin (Girasol, en ekologisk spanjor, nr