Lägg i vitlöken, rödlök, citronskal och fänkål. Pensla makrillen med olivolja. 1 rensad och sköljd makrill per portion. 6 vitlöksklyftor, 1 dl olivolja, 2 stora rödlökar skalade och skurna i stora klyftor, det yttersta av skalet i strimlor samt saften från 1 citron, 1 fänkål skuren i strimlor, salt och peppar efter smak, lite strösocker, 2 tomater urkärnade och skurna i klyftor, 1 msk kapris, 6 sardellfiléer i bitar, 1 kvist grovt skuren rosmarin, 2 kvistar grovt skuren timjan, 1 msk torkad dragon. 2 stora rödlökar
4 4 rensade och sköljda makrillar Fänkålsröra 6 vitlöksklyftor 1 dl olivolja 2 stora rödlökar skalade och skurna i stora klyftor det yttersta av skalet i strimlor samt saften 1 citron 1 fänkål skuren i strimlor salt och nymalen peppar efter smak lite strösocker 1 kvist färsk grovskuren rosmarin 2 kvistar färsk grovskurna timjan 1 msk färska, grovskurna dragonblad 4 stora tomater skållade och skalade, urkärnade och skurna i 1/4-delar 1 msk grovskuren kapris (antingen bär eller vanlig kapris) 6 grovskurna sardellfiléer salt och nymalen peppar efter smak Lägg till i inköpslistan
Tänkte bjuda på en chutney & ett kryddsmör, de båda funkar fint till en grillad köttbit men är även grym till en nystekta makrillen & de grillade grönsakerna
Sista semesterdagen och mannen bjuder på grilladmakrill och jordgubbar. kaviar och rödlök. rödlök. 1 msk mycket finhackad rödlök. 1 msk mycket finhackad rödlök
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Tisdag - Dragonfilé med grillad zucchini och mango salsa. Måndag - Pasta med makrill i tomatsås. Lördag - Lammfärsburgare med balsam-karamelliserad rödlök
Ciabatta, majonäs, sallat, färks rödlök och grilladmakrill. Makrillarna fick hamna i en god macka som bestod av ciabattabröd ifrån Pågen (som var med i paketet jag fick häromdagen), majonäs, plocksallat, färsk röd lök och grilladmakrill
För mig är makrill en riktig sommarfisk. Stek makrillen i rejält med smör, salta & peppra. 4 makrillfiléer. 4-6 färska små rödlökar. Uncategorized 4 makrillfiléer. 4-6 färska små rödlökar
Jag serverade makrillen med grillad sparris och falsk, grön couscous med fetaost. Jag gillar grillade, hela fiskar som man inte vet vad de heter… Vi dricker alltid Retsina till fisk i Grekland
Personligen gillar jag den bäst till varmrökt makrill eller lax och då blir det en väldigt snabb och lättlagad rätt som smakar mycket och som fungerar som en god bjudlunch eller en lat semestermiddag
Marias sallad med rökt makrill och vitlöksdressing. Woka under tiden vitkål och rödlök i olja. Rökt makrill Kokt ägg Gurka Tomat Oliver Rödbetsgroddar En bit
Marias sallad med rökt makrill och vitlöksdressing. Woka under tiden vitkål och rödlök i olja. Rökt makrill Kokt ägg Gurka Tomat Oliver Rödbetsgroddar En bit
Marias sallad med rökt makrill och vitlöksdressing. Woka under tiden vitkål och rödlök i olja. Rökt makrill Kokt ägg Gurka Tomat Oliver Rödbetsgroddar En bit
Marias sallad med rökt makrill och vitlöksdressing. Woka under tiden vitkål och rödlök i olja. Rökt makrill Kokt ägg Gurka Tomat Oliver Rödbetsgroddar En bit