Grillad makrill hel recept

Grillad makrill med potatis och äppelsallad

Grillad makrill med potatis och äppelsallad

Servera de grillademakrillarna med potatissalladen. Pensla makrillarna med soja och citronsaft. Grilla makrillarna på medelvärme cirka 10 minuter på varje sida. 4 makrillar (400-450 gram helmakrill per portion)
Grillad makrill i tomatsås

Grillad makrill i tomatsås

2 hela färska makrillar. salt och svartpeppar ur kvarn. 1 liten citron. 2 vitlöksklyftor. 2–3 kvistar färsk timjan
Grillad makrill provencale

Grillad makrill provencale

Man kan naturligtvis filéea fisken innan man grillar den om man så vill, men vi tycker bäst om att grilla hel fisk
Grillad makrill i tomatsås

Grillad makrill i tomatsås

2 hela färska makrillar. salt och svartpeppar ur kvarn. 1 liten citron. 2 vitlöksklyftor. 2–3 kvistar färsk timjan
Grillad makrill med potatis och äppelsallad

Grillad makrill med potatis och äppelsallad

Servera de grillademakrillarna med potatissalladen. Pensla makrillarna med soja och citronsaft. Grilla makrillarna på medelvärme cirka 10 minuter på varje sida. 4 makrillar (400-450 gram helmakrill per portion)
Grillad makrill med rabarbersalsa&stekt färskpotatis


Grillad makrill med rabarbersalsa&stekt färskpotatis



 Gnid in makrillen utvändigt med salt och peppar, invändigt med salt, peppar och oregano. Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera 4 små (300-400 g) eller 2 stora (700-800 g) hela färska makrillar
Grillad marinerad makrill med ljummen potatissallad

Grillad marinerad makrill med ljummen potatissallad

Till det hela passar en iskall tsatsiki bra. Rensa makrillfiléerna från ben. 4 hg makrillfiléer. 4 hg makrillfiléer 0,5 msk riven färsk ingefära 2 msk oyster sauce 2 msk soja lite currypasta 3 msk olivolja peppar potatis färska grönsaker buljong
Grillad makrill i tomatsås

Grillad makrill i tomatsås

Rensa makrillen. Skär några snitt i skinnet på makrillen och stoppa in citronskivor, timjan och vitlök
Makrill sotad med curry och senapsdressing

Makrill sotad med curry och senapsdressing

Vänd dem hela tiden. Krydda makrillen runt om med curry, svartpeppar och salt. Grilla makrillen ca 5 minuter, tills köttet får en vitare färg, och låt den sedan svalna lite i halstret. 4 pinfärska makrillfiléer
Halstrad makrill med senapsdressing

Halstrad makrill med senapsdressing

Vi serverade makrillen och senapsdressingen tillsammans med grillad levain och sallad. Men i helgen fick vi syn på de färskaste makrillar och jag lyckades övertala maken att det kanske var dags att glömma gamla oförätter och ge den en ny chans, makrillen alltså