Förra helgen var magisk. grilladmakrill. Det finns ingenting som slår att guppa runt i vår lilla eka, eller att fiska makrill en sensommarkväll när vinden är ljummen
Servera de grillademakrillarna med potatissalladen. Pensla makrillarna med soja och citronsaft. Grilla makrillarna på medelvärme cirka 10 minuter på varje sida. 4 makrillar (400-450 gram helmakrill per portion)
Stoppa in en hel kvist rosmarin i buken på varje makrill. Ett upphällt glas vin intill det tända ljuset i fönstret i hallen kan göra underverk med vilket humör som helst
Servera de grillademakrillarna med potatissalladen. Pensla makrillarna med soja och citronsaft. Grilla makrillarna på medelvärme cirka 10 minuter på varje sida. 4 makrillar (400-450 gram helmakrill per portion)
Gnid in makrillen utvändigt med salt och peppar, invändigt med salt, peppar och oregano. Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera 4 små (300-400 g) eller 2 stora (700-800 g) hela färska makrillar
Vänd dem hela tiden. Krydda makrillen runt om med curry, svartpeppar och salt. Grilla makrillen ca 5 minuter, tills köttet får en vitare färg, och låt den sedan svalna lite i halstret. 4 pinfärska makrillfiléer
Vi serverade makrillen och senapsdressingen tillsammans med grillad levain och sallad. Men i helgen fick vi syn på de färskaste makrillar och jag lyckades övertala maken att det kanske var dags att glömma gamla oförätter och ge den en ny chans, makrillen alltså
Jag har testat smöret till både grilladmakrill och till grillade majskolvar. Passar säkert alldeles utmärkt även till grillad kyckling eller en bit svensk välmörad ryggbiff, mmmm